Aplauzi za izbor Pelevića

kzn

U Antaliji je na Izbornoj skupštini Evropske kik boks federacije (WAKO Evropa),održanoj 30. novembra, za predsednika ove organizacije izabran dr Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije. Povodom izbora održana je i konferencija za medije.

– Na Izbornoj skupštini u Antaliji za moj izbor su glasala 84 delegata iz 46 zemalja, a ta jednoglasna odluka priznanje je ne samo meni već i kompletnom Kik boks savezu. Zahvalnost dugujem i onima koji su od starta uz mene Miodragu Jotiću, sportskom direktoru, Nebojši Miloševiću, selektoru, i Nevenu Donduru, treneru. Od osnivanja Kik boks saveza, već 32 godine, naši sportisti su učesnici svih međunarodnih takmičenja. Počev od Balkanskih prvenstava, preko Evropskih do Svetskih šampionata. Poslednjih šest godina Srbija se nalazi na 2. mestu po uspešnosti iza Rusa. Uveren sam da ćemo i u godinama koje su pred nama biti jednako uspešni – bio je prvi komentar Borislava Pelevića.

Prvi čovek srpskog i evropskog kik boksa potom se osvrnuo i na dolazak nepozvanih predstavnika takozvane države Kosovo na drugi deo Svetskog prvenstva u disciplinama ful, lajt i semi kontakt, održanom u Antaliji:

U Tursku su došli samoinicijativno, niko iz Svetske federacija VAKO ih nije pozvao. Kad sam saznao da se njih dvojica nalaze u VIP loži,sa ostalim predstavnicima nacionalnih federacija,postavio sam ultimatum da moraju da se uklone iz VIP dela ili ću napustiti takmičenje. U roku od 15 minuta njih dvojica su napustili dvoranu, a u toku narednog dana i zvanični hotel. Espen Lund, izvršni predsednik svetske WAKO federacije, posalo je i zvanično pismo Ivanu Mrkiću, ministru inostranih poslova Srbije, u kome ga obaveštava da predstavnici takozvane države Kosovo nisu pozvani na Šampionat i da su, čim je primećeno njihovo prisustvo, udaljeni sa takmičenja.

Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, čestitao je Borislavu Peleviću na izboru i dodao:

– To je, ne samo vaša lična satisfakcija, već potvrda uspešnog rada Kik boks saveza, ali i veliko priznanje za kompletan srpski sport. Izbor naših ljudi na visoke pozicije u evropskoj i svetskoj federaciji su značajne jer potvrđuju kvalitet i ugled koji imamo u svetu – rekao je između ostalog Šoštar.

Pelević se potom zahvalio i svojoj porodici, supruzi Marijani, braći Jugoslavu i NJegošu, na podršci koju je imao tokom dosadašnje 32 godine rada u kik boksu.

Bugarčić u WAKO Evrope

Dolazak dr Borislava Pelevića na mesto predsednika Evropske federacije doneće još jednu promenu. Šef administracije WAKO Evrope postaće Srđan Bugarčić, dosadašnji generalni sekretar Kik boks saveza Srbije.

Sedište Evropske kik boks federacije biće u Beogradu.

X