JOTIĆ OBUČAVA NORVEŽANE

26.06.2017 186

Sportski direktor Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić nastavlja uspešnu aktivnost srpskog saveza na internacionalnoj sceni.
Pored profesionalnog angažmana našeg stručnjaka u Bugarskoj kik boks federaciji, ostvarena je i saradnja sa Kik boks savezom Norveške. Predsednici norveškog i srpskog kik boks saveza su utvrdili uslove pod kojim je naš sportski direktor Jotić angažovan i konkretni koraci u saradnji su već napravljeni: pomoć se odnosi na obuku u K1 sistemu borenja. U Norveškoj je kik boks disciplina Ful kontakt najzastupljenija i najviše vežbača upravo vežba ovaj stil borenja. Medjutim, disciplina K1 će posle Svetskih igara doživeti zasigurno pravi procvat, obzirom da WAKO federacija učestvuje u programu ovogodišnjih Svetskih Igara sa disciplinom K1 tako da su Norvežani uvezli našu pamet i sada utiru put novim šampionima.
Klub „BERSERK” iz predgrađa Osloa u kome je Jotić držao seminare je najuspešniji klub, gde se vežba
K-1 stil u Norveškoj. 26.06.2017 147
Seminaru je prisustvovao i Daimi Akin (predsednik svetske trenerske sekcije WAKO Kickboxing), koji je prezadovoljan viđenim, ponudio da se sledeći seminar održi u najvećem klubu “FIGHTER” u Oslu. Ovaj klub broji 700 članova i radi na četiri mesta u Oslu.

26.06.2017 189
Posle završenog seminara, Jotić je iskoristio priliku i posetio Norveški Olimpijski trening centar i upoznao se sa načinom rada sportskih saveza koji koriste mogućnosti ovog centra.

X