KAMP PERSPEKTIVNIH SPORTISTA KANJIŽA 2019

2019.08.09 12. 5.kamp perspektivnih sportista KBSV 6

Kamp perspektivnih sportista Kik boks saveza Vojvodine održan je ove godine u Kanjiži od 9.-12. avgusta. Kamp finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i Kik boks savez Vojvodine.

Pored učesnika članova vojvođanskih kik boks klubova, bilo je i takmičara iz Mađarske i Crne Gore tako da je ovaj kamp poprimio međunarodni karakter.

Kamp je organizovan po peti put zaredom i od skromnog početka, danas se došlo do toga da se tražilo mesto više i rezervacije za učešće se radile mesec dana unapred.

2019.08.09 12. 5.kamp perspektivnih sportista KBSV 2  2019.08.09 12. 5.kamp perspektivnih sportista KBSV 1

Ove godine kamp je okupio oko 100 takmičara i trenera iz 15 klubova iz Vojvodine a osmišljen je kao edukativna osnova za bavljenje kik boksom, kroz zajedničke treninge, teoretska predavanja i boravak u prirodi.

Smeštaj je bio u obezbeđenim šatorima a ishrana je pripremana u kampu.Obroj je jednak za sve a učesnici kampa sami brinu o čistoći i urednosti okruženja (redarstvo).

Treninzi su održavani tri puta dnevno a bilo je i odlazaka na bazen i poseta kulturnim manifestacijama.

Treninge su vodili licencirani treneri Kik boks saveza Srbije a kamp je poslužio i za njihovo usavršavanje u zajedničkom radu i uzajamnim sugestijama.Održano je i predavanje o osnovama suđenja i sportskim pravilima a vodila ga je Jelena Kuburić, pravnik i jedan od najboljih sudija Saveza.

Učesnici kampa su uzeli učešće na 38. Kanjiškom festivalu trčanja i plivanja (maratonu) i od 5 prijavljenih ekipa festivala, naši kik bokseri su zauzeli prvo i drugo mesto.

2019.08.09 12. 5.kamp perspektivnih sportista KBSV 7    2019.08.09 12. 5.kamp perspektivnih sportista KBSV 8

Organizator kampa je klub „Gozo Šioda“ iz Kanjiže i njegov predsednik Mihalj Halas uz koordinaciju sa Kik boks savezom Vojvodine i Miodragom Jotićem i Žarkom Radovićem, predsednikom Kik boks saveza Vojvodine.

X