Konferencija za medije: Trinaest je srećan broj

za sajt 18

Srpska kik boks reprezentacija predstavila je svoj uspeh srpskoj javnosti, ostvaren na svetskom prvenstvu održanom u Budimpešti, na konferenciji za medije upriličenoj danas u restoranu „Šest topola“ na Beogradskom sajmu.

Predsednik kik boks saveza Srbije Dr. Borislav Pelević je upoznao novinare sa detaljima o svetskom prvenstvu, atmosferi koja je vladala medju našim timom kao i sa uspehom koji su ostvarili takmičari, istakavši podršku koju je u svakodnevnom telefonskom kontaktu dobijao od ministra sporta Srbije Vanje Udovičića.
Upoznao je novinare i sa novostima iz svetske federacije koja je na pragu priznanja od strane Međunarodnog Olimpijskog Komiteta.

za sajt 12           za sajt 15
Prisutni članovi stručnog štaba: selektor Dondur Neven i treneri Srđan Radulović i Miloš Milutinov su potvrdili veliko poverenje koje su imali u tim koji se delom sastojao od debitanata i istakli da su zadovoljni postignutim uspehom.
Uspeh je u toliko veći što je u, odnosu na prethodni svetski šampionat koji je održan u Beogradu 2015. godine, naš tim bio značajno podmlađen. Bilo je nekoliko debitanata koji su oduševili, ali i iskusnih boraca koji su opravdali očekivanja.
Devojke su bile fantastične, osvojile su čak pet zlatnih medalja. Zlatne titule iz Beograda odbranile su Aleksandra Saška Krstić, Diana Dabetić, Teodora Manić i Saida Bukvić. Njima se sa uspehom pridružila sjajna mlada Valentina Keri.
Titule najboljih na svetu u konkurenciji muškaraca osvojili su neprikosnoveni Aleksandar Konovalov i debitant na svetskim šampionatima Miloš Cvjetićanin.
Kapiten reprezentacije Nikola Stošić iako je u polufinalu u fantastičnom meču  pobedio svog večitog rivala iz Mauricijusa Vejave Agate-a, u finalu nije uspeo da smogne snage da završi meč u svoju korist i morao je da se zadovolji srebrom. Bojan Džepina u finalu nije uspeo da pobedi Mahmić Bahrudina iz Bosne.
Stefan Anđelković, Ljubo Jalovi,  Nikola Filipović i Tamara Bašić su se okitili bronzanim odličjima i svi izgubili od potonjih svetskih prvaka.

za sajt 13           za sajt 14
Generalni sekretar Petar Petrović i podpredsednik Saveza Zoran Milovanović su se zahvalili Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije na nesebičnoj pomoći i podršci u radu.
Gosti na konferenciji za medije bili su predstavnici Sportskog saveza Srbije Dane Korica i predsednik Aleksandar Šoštar, koji je u obraćanju novinarima potvrdio da je Kik boks najtrofejniji neolimpijski sport u Srbiji.
Trinaest osvojenih medalja, od kojih je sedam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane su još jednom potvrdile kvalitet srpskog tima.

X