Zlatni niz se nastavlja

majska nagrada 2016

U Skupštini Srbije dodeljene Majske nagrade za 2016.godinu

Kraj maja meseca u Srbiji protiče u znaku dodele Majske nagrade, najprestižnijeg društvenog priznanja u oblasti dostignuća u sportu u Srbiji koje dodeljuje Sportski savez Srbije.

U Skupštini Srbije 26. maja, u prepunoj sali i ove godine dodeljene su nagrade najzaslužnijima.

Majska nagrada je ove godine uručena 21 zaslužnom sportisti i sportskom radniku Srbije, koji su bili podeljeni u deset kategorija, zavisno od oblasti u kojoj su pružili svoj maksimum.

U kategoriji neolimpijskih sportova, i ove godine je titulu najboljeg i Majsku nagradu primio kikbokser, Aleksandar Konovalov.

Prema svojim rezultatima u proteklim godinama, kao i svojim profilom uzornog sportiste, Aleksandar je zasluženo primio Majsku nagradu. Ovaj mladi sportista je unapredio srpski kik boks nebrojenim medaljama koje je osvojio braneći boje svoje zemlje širom sveta.

U kategoriji najboljeg sportskog stručnjaka, Majska nagrada je dodeljena Nebojši Miloševiću, dugogodišnjem selektoru i treneru reprezentacije Srbije u kik boksu.

Nesumnjivo je da veliki broj kikboksera u Srbiji može za svoje uspehe da zahvali Nebojši Miloševiću, koji je kao sportski zaljubljenik i stručnjak velikog kalibra pretočio svoje znanje u rezultat koji srpski kik boks danas ima u svetu.

Dvojici ovogodišnjih laureata čestitamo na ovom uspehu i želimo im uspeha u daljem radu.

nebojsa milosevic majska nagrada

Nebojša Milošević:

Kruna moje karijere i predanog dugogodišnjeg rada danas je osvedočena dobijanjem ove Majske nagrade. Čast mi je da danas stojim medju ovim „gromadama“ srpskog sporta, ljudi koji su svoje živote posvetili srpskom sportu i koji su danas, kao i ja, laureati ove nagrade. Kao trener i selektor u kik boksu, n e postoji nešto više što bih poželeo u profesionalnom životu. Medalje koje sam osvojio sa reprezentacijom Srbije kao i ovo priznanje, jesu satisfakcija kojom danas mogu da se pohvalim. Ovo je i lepo i teško priznanje u isto vreme, jer daje odgovornost za budući rad. Ja nastavljam da radim istim entuzijazmom kao i do sada, nema predaje. Stasavaju generacije veoma kvalitetnih srpskih kik boksera i ja imam odgovornost i prema njima, da ih izvedem na staze uspeha.

 

aleksandar konovalov majska nagrada

Aleksandar Konovalov:

Ovo je najveće priznanje koje sportista može od države da dobije. Čast mi je da su u Sportskom Savezu prepoznali moj trud, talenat i rezultate i procenili da sam ovu nagradu i zaslužio. Ja nastavljam da se spremam istim tempom, cilj mi je učešće na Evropskom prvenstvu i što bolji plasman. Otkriću vam i jednu tajnu: planiram da promenim disciplinu u kojoj sam do sada bio i iz lou kika prelazim u K1 disciplinu. To je mnogo teža disciplina kik boksa ali želim da učestvujem na Svetskim igrama 2017. godine pa kako se tamo kik boks predstavlja sa disciplinom K1, ja sam odlučio da prodjem kvalifikacije i 2017. nastupim u Poljskoj na ovom planetarnom sportskom dogadjaju. Hvala svima koji su verovali u mene i podržavali me svih ovih godina. Sva moja odricanja na koja sam kao sportista morao da pristanem, danas su dobila svoje zadovoljenje i presrećan sam zbog ovog priznanja.

X