11 medalja sa Svetskog prvenstva

Srpska reprezentacija u kik boksu je ove godine na Svetskom prvenstvu napravila veliki rezultat: od 19 članova tima, osvojeno je 11 medalja i to 4 zlatne, 4 srebrne i 3 bronzane.

Srpski tim je ove godine učestvovao u dve discipline: lou kik i K1, i zauzeo je 5. mesto na svetskoj tabeli uspešnosti u obe discipline.

Izuzetno visok kvalitet boraca koji su učestvovali na ovom takmičenju nas čini još više ponosnim na uspeh, jer naši takmičari nisu beležili ni jedno brojanje u nokdaunu, a kada su gubili borbe, gubili su od potonjih svetskih prvaka.

Predsednik Duško Basrak je bio sa timom u Albufeiri, gde se i lično uverio u kvalitet i nivo naših boraca u odnosu na svet. Njegovim zalaganjem smo u slučaju meča Lazara Stupara intervenisali žalbom na konačnu odluku sudijskoj komisiji svetske federacije, gde je Lazar izgubio meč za jedan poen koji je dodeljen u poslednjoj sekundi meča. Posle uvida u materijal sudijske liste, nije bilo osnova da se odluka sudija promeni, ali smo kao tim dobili priznanje za brigu o svojim takmičarima i razuman i sportski pristup sudijskoj odluci.

Osvajači zlatnih medalja su:

Danijel Memedovski, Lea Blagojević, Aleksandra Krstić i Nikola Todorović.

Osvajači srebrnih medalja su:

Aleksandar Menković, Saida Bukvić, Valentina Keri i Nemanja Knežić.

Osvajači bronzanih medalja su:

Boban Nikolić, Aleksandar Konovalov i Nevena Stefanović.

Selektor Srđan Radulović je posle završenog prvenstva izrazio zadovoljstvo nastupom, ostavljajući dozu žala zbog propuštene prilike za većim uspehom određenih takmičara. Čestitao je svim učesnicima Svetskog prvenstva, preporučio odmor i poželeo uspeh u narednoj takmičarskoj sezoni.

X