Aleksandar Konovalov se oprostio od amaterskog kik boks ringa

Aleksandar Konovalov je odlučio da Svetsko prvenstvo u Portugaliji 2023. godine bude njegovo poslednje svetsko prvenstvo gde je nastupio kao takmičar i član reprezentacije Srbije.

Ovaj vanserijski sportista i takmičar je od 2010. godine učestvovao na 8 svetskih prvenstava gde je sa svakog donosio Srbiji zlatnu medalju. Neporažen u sportskoj borbi ali i fer pleju, Aca je bio omiljen među svim takmičarima, prijatelj sa mnogim svojim protivnicima iz ringa.

Na Svetskom prvenstvu ove godine, posle ostvarene dve pobede protiv  Sakas Loai (Izrael) i Rayimjonov Davlatbeka (Uzbekistan), prvi put posle zlatnog niza, poražen je u borbi za finale od Turčina Alkayis Unala.

U svojoj fascinantnoj sportskoj karijeri, gde je u kik boks ringu prisutan od juniorskog uzrasta i od tada je uvek bio član reprezentacije Srbije,  menjao je svoju težinsku kategoriju ali i discipline i bio je neprikosnoveni gospodar ringa. Toliko je umeo da kontroliše borbu, da je ponekad izlazio iz uobičajenog i poigravao se sa protivnicima plesom, pretvarajući svoj meč u predstavu, ali uvek sa spremnim gardom da se odbrani ili da napadne.

Na Svetskom prvenstvu u Portugaliji ove godine Aca je posle izgubljenog meča protiv Turčina, raširio zastavu Srbije na ring i na nju spustio svoje rukavice kao gest kojim se oprostio od ringa.

Prilikom svečanosti dodele medalja, WAKO Predsednik Roj Bejker je zajedno sa članovima Borda direktora svetske kik boks organizacije, na posebnoj svečanosti čestitao Aleksandru Konovalovu na svemu što je dao svetskom kik boksu, uručio mu posebnu plaketu za zasluge i pozvao sve da pogledaju kratak film koji je napravljen Aci u čast.

U vrlo emotivnim trenucima, Aca se obratio svim prisutnima i zahvalio se svemu što je dobio od sporta i obećao da će ostati aktivan ako ne u ringu, onda pored njega.

X