Anić brani pojas

anic-poziranje

U Moskvi se večeras održava veliki borilački gala koji će okupiti takmičare iz nekoliko borilačkih sportova. Meč večeri biće duel za pojas profesionalnog šampiona sveta u disciplini low kick kategorija do 58.2 kg.

Branilac pojasa je naš Miloš Anić koji je titulu osvojio 18. marta u Jagodini protiv Portugalca Pedra Almeide. Večeras će mu rival biti domaći borac Jurij Trogijanov.

 

Na merenju obavljenom u četvrtak Anić je imao 57,8 kg, dok je skala za Trogijanova pokazala 57 kg.

 

– Spreman sam i jedva čekam da sve počne. Trogijanov je dobar borac, kao i svaki Rus nezgodan, ali sam dobro pripremljen i verujem da ću i posle Moskve nastaviti nisku dobrih rezultata u ovoj godini – prokomentarisao je Anić.

Miloš Anić je aktuelni amaterski prvak Evrope i sveta u low kicku do 60 kg. Zlatne medalje je osvojio u Bakuu prošle godine i u Skoplju pre malo više od mesec dana. Sa druge strane, Trogijanov ima iste rezultate iz Azerbejdžana i Makedonije, samo u kategoriji do 57 kg.

Kako se moglo čuti juče na zvaničnoj konferenciji za novinare postoji šansa da veliki borilački gala prati i Vladimir Putin, predsednik Vlade Rusije.

X