Anić i Konovalov za titule

poster jagodina anic

U sportskoj hali „Jassa“ u Jagodini danas od 18 časova održava se profi revija na kojoj će glavni dueli biti mečevi za titule profesionalnih prvaka Evrope i sveta. U glavnim ulogama biće reprezentativci Srbije, članovi KBK „Palmini tigrovi“ Miloš Anić i Aleksandar Konovalov.

Miloš Anić, koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio praktično sve što se može osvojiti, nadmetaće se za pojas profesionalnog prvaka sveta u disciplini lou kik do 62,2 kg. Anić, koji je na poslednjem Šampionau planete u Brazilu osvojio srebrnu medalju za rivala će imati Turčina Ramazana Čičeka koji ga je i pobedio u finalu SP 2:1.

Njih dvojica se bore za upražnjenu titulu. Zvanični šampion Alesandro Rigucini (Italija) morao je da okonča aktivno bavljenje kik boksom jer posle teže povrede nije dobio „zeleno svetlo“ od lekara da se vrati takmičenjima. Šansu da se bore za pojas na taj način su dobili Anić, prvi na listi izazivača, i Čiček, treći sa liste.

Aleksandar Konovalov je u Brazilu dokazao da je budućnost ovog sporta. Posle sjajnih izdanja u juniorskoj konkurenciji, Konovalov je već na debiju među seniorima stigao do zlatne medalje. Rival za profi pojas u disciplini lou kik, kategoriji do 64,5 kg biće mu Italijan Marko De Paolis. Oni će raditi meč za evropsku profi krunu.

Duelima za evropsku, odnosno svetsku titulu prethodiće uvodne borbe u kojima će snage odmeriti članovi Palminih tigrova i novosadaske Vojvodine. Profi revija počinju u 18časova.

poster jagodina konovalov

X