Anić svetski, Konovalov evropski šampion

milos anic pojas1

U jagodinskoj hali „Jassa“ održano je još jedno profi veče u kome su ljubitelji kik boksa imali prilike da vide sedam mečeva, od toga dva duela za titule profesionalnih prvaka. Za pojaseve su se borili Miloš Anić i Aleksandar Konovalov. Obojica su, očekivano, stigli do titula. U uvodnom programu snage su odmerili članovi Palminih tigrova i pojačani sastav novosadske Vojvodine. Slavili su domaćini 4:1.

 

 

 

 

 

 

 

U prvom meču za titulu profi prvaka Evrope snage su odmerili Aleksandar Konovalov, zlatni sa SP u Brazilu i jedan od najtalentovanijih srpskih boraca, i nosioc pojasa Marko De Paolis (Italija). Od starta Konovalov je krenuo silovito. Već pri prvoj razmeni uzdrmao je DiPaolisa, ali se Italijan oporavio i nastavio meč Duel je trajao još svega nekoliko sekundi, jer je Konovalov nožnim udarcem, iz okreta pogodio DiPaolisa u glavu, Italijan je pao i to je bio kraj. Pojas mu je oko struka stavio Aleksandar Antić, ministar saobraćaja.

U meču za upražnjenu planetarnu profi krunu Miloš Anić, jedan od najboljih srpskih boraca svih vremena, za rivala je imao Ramazana Čičeka (Turska). Ovaj duel je bio repriza finala SP u Brazilu u kome je Čiček trijumfovao za jedan bod. Bio je to tvrd meč, u kome su oba borca pokazala šta znaju. Smenjivali su se u inicijativi, a kod Anića je bila očigledna želja da se pobedom i osvajanjem titule revanšira za nesrećni poraz u Brazilu. Na kraju 2:1 za Anića, a pojas oko njegovog struka stavio je Miodrag Jotić, direktor reprezentacije Srbije. I. G.

Rezultati

Uvodne borbe, lou kik do 57 kg: Danijel Bogdanović – Mladen Čestić 0:3. Do 60 kg: Boban Marinković – Milan Savić 3:0. Do 67 kg: Predrag Mijajlović – Milan Plavšić 3:0. Do 81 kg: Nemanja Pantelić – Igor Nistor 3:0 (KO 1). Do 65 kg: Emilija Božić – Maja Miljević 0:3.

Meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope disciplina lou kik do 64,5 kg: Aleksandar Konovalov – Marko De Paolis (Italija) 3:0 (KO 1).

Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta disciplina lou kik do 62,2 kg: Miloš Anić – Ramazan Čiček (Turska) 2:1.

aca konovalov pojas

 

X