Aplauzi Gagiju i medaljama

ekipa_ankara

Najbolji seniori Srbije na Evropskom prvenstvu u Ankari ostvarili su sjajne rezultate. Od 18 takmičara, koliko ih je učestvovalo na smotri Starog kontinenta, njih 12 se u Srbiju vratilo sa medaljom. Osvojena su po četiri zlata, srebra i bronze.

Zlatima su se okitili Eva Halaši, Miljan Vidović, Nenad Pagonis i Dragan Jovanović. Srebra su pripala Sanji Sučević, Boban Marinković, Stevan Živković i Uroš Bogojević, dok su bronze oko vrata stavili Mirjana Vujić, Miloš Anić, Aleksandar Topić i Vladimir Lekić.

 

– I Šampionat u Ankari je potvrdio da je nivo kik boksa iz godine u godine sve veći. Sve je teže doći do odličja, za zlato je u pojedinim kategorijama trebalo odraditi i po četiri meča. U zaista oštroj konkurenciji selekcija Srbije, koja je zbog finansija u Ankari bila u nešto skromnijem broju, ostvarila je, možemo reći, istorijski uspeh. Dobili smo četiri šampiona Evrope, uz još po četiri srebra i bronze. To je, zaista, veliki uspeh. Kad se napravi presek 2012. Srbija ima devet juniorskih šampiona sveta, četvoro seniorskih prvaka Evrope i uz to je naša reprezentacija ekipni prvak planete. Više od toga u ovoj godini nije moglo – bio je prvi komentar Borislava Pelevića, predsednika Kik boks saveza Srbije.

 

Prvi čovek Saveza je istakao da su i šestoro reprezentativaca koji su se iz Turske vratili bez medalje u svojim mečevima dali sve od sebe, naglasivši da je nekima malo nedostajalo da stignu do postolja. Potom se osvrnuo i na oproštaj Dragana Jovanovića od nacionalnog tima:

Dragan Gagi Jovanović je odlučio da se od reprezentacije oprosti Evropskim prvenstvom u Ankari. To nije mogao da uradi na lepši način. Sjajno je radio svoje mečeve, u finalu pobedio Rusa i superiorno osvojio zlato. Gagi više neće biti deo takmičarskog pogona, ali njegovo iskustvo i znanje ćemo i te kako koristiti u trenerskom kadru. Uveren sam da će pomoći stvaranju nekih novih šampiona.

Usledio je aplauz kao znak zahvalnosti na svemu što je Dragan Gagi Jovanović dao reprezentaciji Srbije, a potom je dugogodišnji reprezentativac, debitovao je 2001., prokomentarisao:

– Hvala svima na podršci i godinama druženja. Bili smo i ostali pravi tim i to je nešto što ću zauvek pamtiti – rekao je Jovanović.

Povodom velikog uspeha u Turskoj, ali i oproštaja Dragana Gagija Jovanovića od reprezentacije, priređena je i mala svečanost u restoranu „Šest topola“.

Fokuseri sa posvetom

Kad se Gagi Jovanović zahvalio svima na saradnji i druženju u nacionalnom timu i time i zvanično okončao reprezentativnu karijeru svima su proradile emocije.

U šali je rečeno da će mu se Savez odužiti poklonom – sat sa posvetom, a dugogodišnji trener reprezentacije Neven Dondur je dobacio:

– Kakav sat? Prekomandovaćemo ga među trebere, dobiće fokusere, da malo vidi kako je nama svih ovih godina dok im služimo kao vreće za udaranje. Ako treba, biće to fokuseri sa posvetom!

Pagonis u boksu

Nenad Pagonis, šampion Evrope u lou kiku do 91 kg, najavio je da će takmičenje u kik boksu staviti „na čekanje“ i da će se posvetiti amaterskom boksu.

Kako je potvrdio Velizar Đerić, predsednik BS Srbije, Pagonis će postati član Beograđanke.

X