Balkansko prvenstvo u Nišu

plakat balkansko nis

Od 25. do 29. juna Niš će biti domaćin najboljim kikbokserima iz regiona koji će učestvovati na Balkanskom prvenstvu za junior i senior. Selekcije sa Balaksnskog poluostrva će se nadmetati u tri discipline: low kick, K1 rules i kick light contact u konkurenciji muškaraca i žena.

Pored selekcije Srbije na Šampionatu Balkana učešće su najavile reprezentacije: Turske, Bugarske, Grčke, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a očekuje se potvrda saveza Rumunije i Moldavije.

Takmičenje će se održati na dva borilišta, po jedan ring i jedan tatami, u SRC „Čair“. Eliminacione borbe startuju u petak 26.juna, od 11 do16 časova. Sledi ceremonija Svečanog otvaranja, a onda Ii nastavak eliminacija od 18 do 22 časa.

U subotu su na program preostale eliminacije od 11 do16 časova i od 18 do 22 časa.

Nedelja je rezervisana za polufinalne duele od 11 časova, odnosno finalni program koji startuje u 17 časova.

Prvenstvo Balkana je poslednja provera za sve reprezentativce pred predstojeće Prvenstvo Evrope za junior koje se održava u San Sebastijanu (Španija) od 22. do 30. avgusta, odnosno Svetsko prvenstvo za senior koje se od 24. do 31. oktobra održava u Beogradu.

Cena dnevne karte je 250 dinara, a paket za sva tri dana 500 dinara.

Tehnički organizator ispred Kik boks saveza Srbije je Kik boks klub „Niš“.

X