Bojan Džepina profesionalni svetski prvak u kik boksu

Dzepina19

Gala veče prestižnih borbi za profesionalne titule u kik boksu završeno je uspešno na zadovoljstvo i mnogobrojne publike i organizatora.

Turnir „Trofej Beograda“ je pokazao da Kik boks savez Srbije ima kapacitete da napravi dobru sportsku priredbu a puna hala da interesovanja za priredbe kik boksa itekako ima.

U hali „Ranko Žeravica“ u subotu uveče je bilo kao u kotlu. Nisu samo vremenske prilike tog dana dovele atmosferu do tačke usijanja nego i mečevi koji su se u hali odigravali ceo dan a potom i uveče u gala programu.

Večernji deo priredbe je ponudio tri revijalne borbe (dve u juniorskoj i jednu u seniorskoj konkurenciji) , tri borbe za titulu profesionalnog prvaka Srbije u kik boksu u određenim težinskim kategorijama, kao i meč večeri-borbu za titulu svetskog prvaka u kategoriji -88,600kg, po pravilima svetske profesionalne organizacije WAKO PRO.

Marina6   Marina2

U prvoj borbi susrele su se Marina Đekić koja je bila izazivač i Jovana Milovanović, koja je titulu profi prvakinje Srbije osvojila početkom godine.Kao i svaki izazivač, Marina je agresivnije ušla u meč i pored nekoliko situacija gde je Jovana boljom preciznošću bila nadomak uspešnog finiša, sudije su tankom prednošću dodelile pobedu Marini Đekić, koja je ponela pojas profesionalne prvakinje Srbije u kategoriji -55kg.

Straja16   Sloba10

Druga borba je digla publiku na noge, jer su se sučelila dva teškaša +94kg, Strahinja Mitrić i Nikola Filipović. I pored visoke težinske kategorije, prštali su i ručni i nožni udarci na sve strane. U trećoj rundi, posle odlično plasiranog kolena, usledio je precizan kroše Strahinje Mitrića i Nikola Filipović se našao na podu. Čini se da je, iako je iskusniji borac, Nikola platio danak zbog užasno visoke temperature u hali gde u trenucima nije moglo da se diše. Strahinja je pokazao da mu to nije bio problem i bez napora je završio meč nokautom.

Treći meč je bio revanš Slobodana Mijajlovića i Novaka Radulovića, dva druga iz reprezentacije i rivala koji u istoj težinskoj kategoriji pretenduju na mesto najboljeg. Novak Radulović je bio vlasnik titule profi prvaka Srbije -69,100kg koju je osvojio u martu ove godine. Slobodan Mijajlović je čekao i dočekao svoju šansu da pokaže da li je bolji od svog rivala. Od prve runde ušli su u otvorenu razmenu i pokazali da su izuzetno spremni ušli u meč. Mijajlović je bio precizniji u nožnim udarcima, lou kik mu je često dobro prolazio ali kako je meč odmicao tas na vagi koja je merila ko je bio bolji klackao je sa obe strane. Na kraju, jednoglasnom odlukom sudija 3:0 pobednik je bio Slobodan Mijajlović.

Dzepina17   Dzepina18

Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u kategoriji -88,600kg sučelio je u ringu hrvatskog šampiona Luku Žuljevića i srpskog reprezentativca i šampiona Bojana Džepinu. Meč je bio 5 rundi po 3 minuta, i od prve runde obojica su krenuli pažljivo, ispitivački, bez mnogo žurbe i naboja. Dok je Žuljević probao da otvori meč stalnim napadima, Džepina je tražio svoju situaciju da plasira jedan ali precizan udarac što se i desilo u drugoj rundi, kada je jednim snažnim krošeom bacio u nokdaun Žuljevića. U jednom trenutku Bojan je rizikovao da nedozvoljenim hvatanjem noge protivnika smanji svoju bodovnu prednost ali se u poslednjem trenutku sabrao i prestao sa time. Zbog klizave podloge u ringu bilo vrlo teško plasirati precizan nožni udarac i oba borca su se tražila ručnim tehnikama. Sevali su Bojanovi krošei koje je bilo nemoguće zaustaviti. Respektabilan protivnik i izuzetno spreman hrvatski borac zadali su dosta muke Džepini i kada se oglasio kraj pete runde, kao da je obojici boraca laknulo. Sudijskom odlukom 3:0 svetski profesionalni šampion u kategoriji -88,600kg je Bojan Džepina. Novom šampionu sveta pojas je predao proslavljeni i sada bivši šampion sveta u ovoj kategoriji, Nenad Pagonis, koji je pohvalivši oba borca, naglasio da trenutno u svetu zaista nema boljeg da ponese ovaj pojas od Bojana Džepine.

X