Borislav Pelević posetio Novi Pazar

novi pazar poseta2

Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije, i Petar Petrović, generalni sekretar, posetili su Klub borilačkih sportova Novi Pazar. Posetu jednom od vodećih klubova u zemlji, prvi čovek nacionalnog saveza iskoristio je i da obiđe reprezentativace iz Novog Pazara. Tom prilikom je najavio da će Savez zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta (MOS), Sportskim savezom Srbije (SSS) i gradskim vlastima pokušati da pomogne Bukvićima.

– Porodici Bukvić je dala dva reprezentativca i na nama je da učinimo sve da im se odužimo, da ovoj divnoj deci olakšamo bavljenje sportom. Saida je dvostruka juniorska šampionka sveta, a prošle godine je osvojila i seniorsku bornzu na prvenstvu Evrope. Ove godine se okitila srebrom na Svetskom kupu u Segedinu. Njen brat Sedad je osvajanjem zlata na istom takmičenju u Mađarskoj, na seniorskom debiju u selekciji Srbije, opravdao poverenje – prokomentarisao je dr Pelević.

Prvi čovek našeg Saveza je pohvalio rad u KBS Novi Pazar podsetivši da se ovaj klub nalazi na visokom trećem mestu godišnje rang liste najboljih klubova Srbije.

– Kad se zna da u Srbiji postoji vise od 100 registrovanih klubova, jasno je koliko je značajan uspeh Novog Pazara. Trener Husein Dupljak je za par godina proizveo vrhunske takmičare, a članovi reprezentacije su, osim brata i sestre Bukvić, još Ajla Lukač i Mirela Barudžić. Svi oni sa ponosom predstavljaju svoj grad i državu. Ozbiljno računamo na njih za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Beogradu, gde će Dupljak biti u stručnom štabu.

Pelević je potom istakao zadovoljstvo radom Kik boks saveza Srbije, kao i saradnjom sa MOS i SSS naglasivši da je ministar Vanja Udovičić nedavno rekao da je KBS Srbije među najboljim savezima. Prvi čovek KBS Srbije je podvukao da je kik boks najuspešniji od neolimpijskih sportova, ima rezultate, kvantitet i kvalitet, a nema afere i dodao da očekuje usvajanje novog Zakona o sportu, koji predviđa i nagrađivanje neolimpijaca i njihovih trenera.

Srbija je na poslednjem Svetskom prvenstvu u Brazilu bila druga u ukupnom plasmanu, iza Rusije koja je na planetarnu smotru stigla sa 36 takmičara. Srbija je imala samo 12.

Od devet međusobnih duela, naši borci su u Brazilu dobili šest. U Beogradu ćemo imati kompletnu reprezentaciju na okupu i priliku da budemo najbolji. Srbija je godinama druga u ringovnim sportovima, iza Rusije, od 147 zemalja. To Vlada i MOS veoma cene i mi smo zadovoljni tretmanom s njihove strane – zaključio je dr Pelević.

KBS Novi Pazar je specijalnim plaketama nagradio dr Borislava Pelevića, Petra Petrovića, generalnog sekretara Kik-boks saveza Srbije, i Nihada Biševca ispred lokalne samouprave, dok je Kik boks savez uručio priznanje doktoru Seadu Ličini zbog uspeše saradnje.

novi pazar poseta1

X