ČETIRI EVROPSKA ŠAMPIONA

pagonis-australija

Srbija je dobila svoje šampione Evrope na Prvenstvu održanom u „Arena sport hali“ u Ankari. Eva Halaši, Miljan Vidović, Nenad Pagonis i Dragan Gagi Jovanović su se popeli na tron Starog kontinenta!

Srebrnim medaljama okitili su se Sanja Sučević, Boban Marinković, Stevan Živković i Uroš Bogojević. Do bronzi su u Ankari stigli Mirjana Vujić, Miloš Anić, Aleksandar Topić i Vladimir Lekić. Srbija je bogatija za ukupno 12 odličja!

Prvu radost za našu zemlju priredila je Eva Halaši (K1 do 65 kg) još jednom potvrdivši visoku klasu. U meču protiv Poljakinje Kamile Balande Halaši nije dozvolila nikakva iznenađenja. Slavila je nokautom i Srbiji donela prvo zlato!

Miljan Vidović (K1 do 75 kg) pokazao je da je u sjajnoj formi. Startovao je od osmine finale, u prvom meču ekspresno nokautom izvojevao pobedu protiv Bugarina, potom eliminisao Francuza, da bi u polufinalu eliminisao i Belorusa. U finalu turčin Ferhat Arslan je morao da prizna da je Vidović bolji, a Miljan je oko vrata stavio zlato.

Nenad Pagonis (lou kik do 91 kg) ni  po promeni discipline, posle nekoliko godina takmičenja u K1 stilu vratio se u lou kik, nije dozvolio iznenađenja. U finalu se borio protiv odličnog Splićanina Agrona Pretenija, slavio sigurnu pobedu 3:0 i oko vrata stavio zlato.

Da je želeo lepši način da se oprosti od reprezentacije Dragan Gagi Jovanović (lou kik +91 kg) ne bi mogao da ga zamisli. U finalu poslednjeg Evropskog prvenstva Gagi je za zlato morao da pobedi Rusa. i uspeo je! Ragim Aliev je pognute glave napustio ring, a Gagi je bogatoj riznici dodao i evrospko zlato.

Sanja Sučević (K1 do 56 kg) za zlato se borila protiv Ruskinje Ksenie Kokorine. Posle još jedne odlične borbe, odluka sudija je bila 2:1 u korist Ruskinje. Sanja je morala da se zadovolji srebrnom medaljom.

Srebrom je morao da se zadovolji i iskusni Boban Marinković (lou kik do 57 kg). U finalnom meču Rus Sergek Oorzhak je bio sigurniji, bolji i slavio jednoglasnom odlukom sudija 3:0.

Stevan Živković je u reprizi finala planetarnog šampionata u Skoplju prošle godine odmerio snage protiv Rusa Khasana Khalieva. Nažalost, i rezultat je bio baš kao I u Skoplju. Khaliev je slavio 3:0.

Poslednje srebro Srbiji doneo je Uroš Bogojević (K1 stil do 86 kg). Promena kategorije, prelazak u višu, izgleda da je uzeo danak u odlučujućem meču za zlato. U finalu Bogojević je položio oružje pred Rusom Suleymanom Magomedovim.

Podsetimo, bronzana odličja u četvrtak su osvojili Mirjana Vujić (lou kik do 60 kg), Miloš Anić (lou kik do 60 kg), Aleksandar Topić (lou kik do 71 kg) i Vladimir Lekić (lou kik do 86 kg).

REZULTATI FINALA

K1 do 52 kg: Sanja Sučević – Ksenia Kokorina (Rusija) 1:2

K1 do 65 kg: Eva Halaši – Kamila Balanda (Poljska) 3:0

Lou kik do 57 kg: Boban Marinković – Sergek Oorzhak (Rusija) 0:3

Lou kik do 75 kg: Stevan Živković – Khasan Khaliev (Rusija) 0:3

Lou kik do 91 kg: Nenad Pagonis – Agron Preteni (Hrvatska) 3:0

Lou kik +91 kg: Dragan Jovanović – Ragim Aliev (Rusija) 3:0

K1 do 75 kg: Miljan Vidović – Ferhat Arslan (Turska) 3:0

K1 do 86 kg: Uroš Bogojević – Suleyman Magomedov (Rusija) 0:3

X