Cvetanović prvi u ringu

EC-Bilbao-2014-1

U Bilbau danas zvanično počinje Evropsko prvenstvo za seniore. Šampionat Starog kontinenta okupio je 480 takmičara iz 29 zemalja, a među njima je i selekcija Srbije koja broji 23 člana.

Najbolji borci Srbije nadmetaće se u sve tri ringovne discipline koje su na programu u Bilbau – low kick, K1 rules i full contact, a prvog takmičarskog dana na borilišta će izaći četvorica reprezentativaca.

Na programu je prvi deo osmine finala. Srbija u ovoj fazi takmičenja ima sedmoro takmičara, a njih četvorica će danas odraditi prce duele.

Čast da probije led pripala je Marku Cvetanoviću. Prvi rival će mu biti Itay Gayer (Izrael). Duel je u disciplini K1 rules, kategoriji do 63,5 kg, a meč je na programu u 10,52.

Radomir Nedeljković u disciplini low kick, kategoriji do 67 kg prvi meč radi u 11,44. Rival mu je Bertrand Lambert (Francuska).

Od 12,36 Aleksandar Topić u disciplini low kick kategoriji do 71 kg odmeriće snage protiv domaćeg takmičara Alexa Pintora.

Program, bar što se tiče selekcije Srbije, danas zatvara Ljubo Jalovi. Meč protiv Cristiana Torresa (Španija) u disciplini K1 rules kategoriji do 75 kg je na programu u 12,49.

X