Denić u Pinkiju za krov sveta

IMG 8233

U subotu, 7. februara u zemunskom „Pinkiju“ Nebojša Denić će pokušati da se domogne titule profesionalnog prvaka sveta u disciplini low kick, kategoriji do 66,8 kg. Posle brojnih uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni, evropskog profi pojasa, osvojenog 2011. U Beogradu, Denić će u Pinkiju naspram sebe imati Kenana Gunaydina (Turska), aktuelnog šampiona planete. Revija „Noć šampiona“ počinje u 19 časova.

Kenan Gunaydin je pojas osvojio prošlog decembra u Parizu i ovo će mu biti prva odbrana. Govoreći o očekivanjima, između ostalog, je rekao:

– Očekuje me težak meč. Rival ima karijeru za poštovanje, a činjenica da posle evropske profi titule želi da se okiti i svetskom,najbolje ilustruje o kakvom je borcu reč. Imam dovoljno iskustva, motiva, znam da ću u sutrašnjem meču dati sve od sebe. Verujem da će to biti dovoljno za trijumf. Uveren sam da će i publika, za koju znam da u Srbiji voli kik boks, imati prilike da uživa u odličnim borbama.

Nebojša Denić se najpre zahvalio svojim trenerima, Miroslavu Čitakoviću i Miodragu Đuriću, za koje je rekao da su ga naučili svemu što zna u kik boksu, kao i onima koji su pomogli da se meč održi. Na prvom mestu Darku Babiću, direktoru DHL, kompaniji Makler, GO Palilula i dodao:

– Ovo će biti kruna moja karijere. Više od dve decenije sam u ovom sportu, osvajao sam brojne medalje, pre četiri godine i evropsku profi krunu. Meč za titulu prvaka sveta je ono čemu svaki sportista teži. Ovo je moja šansa i sigurno ću uraditi sve da je iskoristim. Vredno sam trenirao, pripremao se za ovaj duel, uz pomoć mojih prijatelja uspeo sve da posložim i organizujem meč. Znam da neće biti lako jer je Gunaydin odličan borac, ali sam dovoljno motivisan i odlučan da sutra Pinki napustim sa pojasom profi prvaka sveta.

Srđan Bugarčić, tehnički supervizor WAKO Pro, je govoreći o detaljima meča najavio:

– Meč se radi po WAKO Pro pravilima u pet rundi. Neutralne sudije su Italijan Marko Pakor i Mađar Gabor Sabo, dok će treći bodovni sudija biti Jelena Kuburić. Merilac vremena je Nenad Đorđević, dok će u ringu sudija biti Zoran Šimurina.

IMG 8224Promoter meča je Ivan Sočo, jedan od najboljih boraca naše zemlje svih vremena, nekadašnji evropski i svetski šampion, danas direktor Gradskih pijaca:

– Rado sam prihvatio poziv mog dugogodišnjeg saborca sa svih priprema i takmičenja da budem promoter ovog meča. Duel za svetsku titulu je najbolja pozivnica za sve da dođu u Pinki jer sam uveren da će imati prilike da uživaju u tom duelu. Oba borca imaju karijere za poštovanje što nam garantuje dobar meč. Malopre sam razgovarao sa Denićem i u njemu sam video one suze radosnice koje samo pravi sportista može da razume, kad se dođe do one tačke snovi mogu da se ostvare. Denić je dobar borac koji je dokaz da se upornim, marljivim radom može doći do cilja, do šanse da se popne na krov sveta. Želim mu svu sreću.

Miodrag Đurić, trener Nebojše Denića, je na kraju dodao:

– Denić spremno dočekuje meč. Analizirali smo rivala, uočili koja su mu najjača oružja i shodno tome formirali taktiku. Verujemo u pobedu.

RASPORED BORBI

Uvodne borbe, low kick do 67 kg: Zlatan Rakić (Batajnica) – Nikola Ljubojević (Palilula), Nenad Grozdanić (KBS 011) . Stefan Punpalović (Palilula). Do 86 kg: Zoran Radmanović (Batajnica) – Sava Kivić (Palilula), Andrija Marković (KBS 011) – Mladen Mladenović (Palilula).

Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini low kick do 66,8 kg: Kenan Gunaydin (Turska) – Nebojša Denić (Srbija)

UMETNIČKI PROGRAM

Veče u Pinkiju će otvoriti KUD Vuk Karadžić sa Palilule, a neposredno pred duel za profi pojas publiku će zagrejati članovi Beogradskog sindikata.

IMG 8203

 

X