Dobar ritam orlova

EC-Bilbao-2014-1

Na Evropskom prvenstvu za seniore u Bilbau na programu su bili mečevi četvrtfinala. Za mesto u polufinalu, ali i najmanje bronzanu medalju, u četvrtak se nadmetalo 11 reprezentativaca Srbije. Njih sedmoro je ostvarilo pobede, dok su njih četvorica stali korak od odličja.

U ring je prva ušla Ajla Lukač koja je Italijanku Perona “počistila” 3:0. Usledila su tri neočekivana poraza. Aktuelni svetski prvak iz Brazila Aleksandar Konovalov je poklekao u finišu treće runde i dozvolio rivalu iz Rusije da anulira prednost i na kraju obezbedi trijumf sa jednim bodom razlike na sudijskim listama. Bodovno isto je prošao i Marko Cvetanović, dok je iskusni Aleksandar Topić poklekao pred takmičarem Rusije.

 

Usledila je pobednička serija. Debitanti na velikim seniorskim takmičenjima Dimitrije Tadić i Stevan Dukić su bili sigurni u svojim mečevima i zaustavili Hrvata, odnosno Albanca sa švajcarskim papirima. Aktuelni šampioni sveta iz Brazila Ljubo Jalovi i Miljan Vidović su bez problema obezbedili plasman u polufinale. Andi Đurđević je zaustavio Letonca, dok je Nikola Stošić bio uspešniji od Ukrajinca.

Bojan Džepina je u poslednjem meču današnjeg programa poražen prekidom od strane lekara jer je u jednom duelu sa Litvancem zadobio posekotinu.

Epilog današnjeg dana – sedam pobeda i četiri poraza. Srbija će u polufinalima pored Ajle Lukač, Saide Bukvić, Milene Švonje, Tijane Srdić, Stevana Dukića, Nikole Stošića, Andija Đurđevića, Dimitrija Tadića, Ljube Jalovog i Miljana Vidovića, koji su to pravo obezbedili pobedama u današnjim i jučerašnjim četvrtfinalima, imati još i Teodoru Manić, Aleksandru Krstić, Sanju Sučević, Nenada Pagonisa i Sašu Polugića.

Polufinala su na programu u petak. Start takmičenja je u 10 časova.

 

REZULTATI

Low kick, žene do 56 kg: Ajla Lukač – Nicome Perona (Italija) 3:0.

Muškarci, do 63,5 kg: Aleksandar Konovalov – Ilya Afonin (Rusija) 1:2. Do 71 kg: Aleksandar Topić – Shamil Gasanbekov (Rusija) 0:3. Dо 75 кг: Stevan Dukić – Emini Besart (Švajcarska) 3:0. Do 81 kg: Nikola Stošić – Jurij Zubchuk (Ukrajina) 3:0. Do 86 kg: Andi Đurđević – Arturs Ozolins (Letonija) .

K1 rules, muškarci do 63,5 kg: Marko Cvetanović – Asier Eglesias (Španija) 1:2. Do 71 kg: Dimitrije Tadić – Nikola Bos (Hrvatska) 3:0. Do 75 kg: Ljubo Jalovi – Michal Ronkiewicz (Poljska) 3:0. Do 81 kg: Miljan Vidović – Vladimir Degtyrev (Rusija) 3:0. Do 91 kg: Bojan Džepina – Sergej Maslobojev (Litvanija)

X