DRUGI U EVROPI

1

Srpska reprezentacija kadeta i juniora u kik boksu se vratila iz mađarskog grada Đera odakle je donela osam zlatnih, jednu srebrnu i šest bronzanih medalja. Uspehom je zadovoljan i stručni štab i rukovodstvo Saveza. Imajući u vidu da je juniorska selekcija najosetljiviji deo reprezentacije i da njihov broj varira češće nego standardna seniorska postava, ovaj tim je na Prvenstvu Evrope pružio upravo ono što se od njih i očekivalo. Naravno, od pojedinih se očekivalo malo više, ali to ostaje u granicama tolerancije i po rečima selektora, upućenih timu na završetku prvenstva, nema razloga da se zbog toga očajava, nego da se vredno trenira i čeka svoja naredna šansa.

Kvalitet prvenstva je bio na neverovatnom nivou. Kadeti i juniori su pokazali izvrsnu formu i zrelost u mečevima. Neobuzdane emocije, koje su karakteristične za ovaj uzrast, pokazivane su samo kroz sreću i tugu kada su proglašavani pobednici. U borilištu, bili su izuzetno disciplinovani, staloženi i posvećeni rezultatu.

Uspeh srpske reprezentacije je i ovog puta bio na nivou: drugi smo na listama statistike uspešnosti, prva je Rusija. Ali, ako se zna da je na ovom prvenstvu učestvovao 1991 takmičar iz 39 zemalja Evrope a da je Rusija izvela famoznih 216 takmičara, naših 26 mladića i devojaka i njihov uspeh dobijaju jači sjaj.

Takmičenje je bilo u svih 7 WAKO disciplina, naši takmičari su se takmičili u Low kick i K-1 a jedan u Kick Light.

Osvajači medalja:

Zlatna medalja:

1. Sara Miljković

2. Natalija Savić

3. Jovan Nikolić

4. Ognjen Mitrović

5. Nađa Milijančević

6. Aleksa Guša

7. Uroš Šmigić

8. Vladimir Pavlović

Srebrna:

1. Nemanja Knežić

Bronzana:

1. Luka Đorđević

2. Elena Zorić

3. Strahinja Đilasović

4. Saša Nikolić

5. Zorana Nikolić

6. Bogdan Drašković

 

 

X