Dvanaest medalja na Prvenstvu sveta u Italiji

Srbija je na Svetskom prvenstvu održanom u Jesolu, Italija, od 15-24.10.2021. godine osvojila dvanaest medalja: sedam zlatnih, četiri srebrne i jedna bronzana.

Milana Bjelogrlić, Aleksandar Konovalov i Valentina Keri su se u odličnim finalnim mečevima okitili zlatom. Saida Bukvić je potvrdila zašto je najbolja na svetu i u finalnom meču osvojila zlato. Zorana Nikolić je odličnim nastupom potvrdila svoju dominaciju u ringu i takođe se okitila zlatom, a Nikola Filipović je posle izuzetno teškog meča takođe potvrdio svoju titulu najboljeg na svetu. Menković Aleksandar je zablistao u svojoj veštini, pokazao raskošan talenat i ostao na tehničkom maksimumu izvojevavši još jednu svetsku titulu.

Boban Nikolić nosi kući svoju prvu srebrnu svetsku medalju, Saška Krstić, Teodora Manić i Nevena Stefanović su takođe osvojile srebrne medalje dok je Nikola Todorović osvojio bronzu.

Aleksandar Konovalov je proglašen za najboljeg takmičara u ringu Svetskog prvenstva u Italiji.

Srpski nacionalni tim je najbolji na svetskoj listi uspešnosti u disciplini lou kik, dok je u disciplini K1 na trećem mestu.

Na marginama svetskog prvenstva održana je godišnja Generalna Skupština svetske WAKO kik boks organizacije gde je kao predstavnik Srbije učestvovao i glasao predsednik Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić.

Posle usvajanja dnevnog reda, godišnji izveštaj o aktivnostima kao i finansijski i revizorski izveštaj svetske WAKO federacije usvojeni su jednoglasno.

Posle Skupštine, organizovana je svečana večera za sve predsednike nacionalnih članica gde su podeljeni prigodni pokloni povodom priznanja WAKO-a od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

X