Edukacija kroz trening

edukacija kroz trening
Šampion Srbije u kik boksu, Klub borilačkih sportova “VOJVODINA – Veletabak“, je bio domaćin predstavnici Doma zdravlja “Novi Sad“ , spec. sms Vesni Imbronjev. Humanitarna akcija “SAMOPREGLEDOM DO ZDRAVLJA“, koju organizuje Grad Novi Sad, Uprava za zdravstvo i Dom zdravlja “Novi Sad“, usmerena je na obuku omladine u vršenju samopregleda dojki (kod devojaka) i testisa (kod muškaraca), radi ranog otkrivanja i prevencije kancera.
Vesna Imbronjev je održala zasebna predavanja ženskim i muškim članovima Kluba, demonstraciju samopregleda (na gumenim modelima), i objasnila značenja normalnog i abnormalnog nalaza. Objašnjeni su mogući faktori rizika , kao i način konsultacije i obraćanja lekaru, ukoiliko postoji neka nepravilnost.
Ne treba naglašavati VAŽNOST ranog otkrivanja karcinoma (da ne dođe u uznapredovali stadijum), jer je uspešnost u lečenju mnogo veća.
Predavanje je počelo sa sramežljivim spuštanjem glava vežbača Kluba, ali kako je odmicalo, svi su shvatili njegovu važnost i neophodnost u današnjem životu.

   edukacija kroz trening 1

X