Fantastični dueli u Šumicama

vidovic stosic1

U petogodišnjoj tradiciji Evropskog kupa „Serbia open“ nije viđeno toliko sjajnih borbi kao u finalnom delu održanog u nedelju uveče. I ove godine turnir je organizovan je uz svesrdnu pomoć Ministarstva omladine i sporta , a okupio je 120 učesnika iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Slovačke i Hrvatske koji su se nadmetali u dve discipline: K1 rules i kick light contact.

Gotovo da nije bilo meča koji u finalu publika nije ispratila na nogama, a u većini pobednika su odlučivale nijanse. Ubedljivo najbolji bio je duel u kategoriji do 81 kg u kome su snage odmerili Miljan Vidović, zlatni sa SP iz Brazila, i Nikola Stošić. Ako bi trebalo pronaći reč koja će slikovito objasniti dešavanja u ringu, onda je to definitivno – spektakl. Vidović i Stošić su vodili pravi mali rat i nisu se štedeli. Sevali su ručni i nožni udarci, momci su sve vreme držali veoma visok tempo, pokazali su svu lepotu i raskoš ovog sporta. Do samog kraja je bio egal, a pobeda je pripala Vidoviću 2:1.

Od ostalih mečeva, izdvojile su se pobede Mađara Norberta Speta, koji je bio sjajan u duelu protiv Alekse Stanišića, Radomira Nedeljkovića koji je u meču protiv Aleksića imao apsolutnu dominaciju u nožnim tehnikama. U još jednom sjajnom meču Bojan Džepina je bio bolji od povratnika Bratislava Ilića. Turnir je završen efektnom pobedom Stefana Anđelkovića, prekidom u 1. rundi.

U ženskoj konkurenciji verovatno od premijernog izdanja nije viđeno toliko kvalitetnih duela. Finalne borbe kod dama otvorila je Sanja Sučević, srebrna sa SP u Brazilu, pobedom prekidom. Usledile su tri sjajne borbe. Bosanka Sanja Samardžić je bila bolja od Mirjane Vujić, Teodora Manić je savladala Draganu Sretenović, dok je Aleksandra Krstić bila bolja od Jovane Aradski. Sva tri duela su obilovala efektnim potezima, žestokim razmenama u kojima su pobednika odlučivale nijanse.

Rezultate finala discipline K1 rules možete pogledati OVDE

Rezultate finala discipline kick light contact možete pogledati OVDE

Rezultate polufinalnih duela discipline K1 rules možete pogledati OVDE

 

X