ФЕР-ПЛЕЈ ЈЕ ПОБЕДА

logotipi-fer-plej

Сходно одлуци Владе Републике Србије да 2013. годину прогласи Годином толеранције и ферплеја у спорту, Министарство омладине и спорта покренуло је акцију „Ферплеј је победа“, у циљу промоције ферплеја и спречавања насиља на спортским теренима.

Акција је званично почела 1. фебруара када су јавни час у београдској основној школи „Карађорђе“ одржали наши прослављени фудбалери директор млађих селекција репрезентације Саво Милошевић и селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михаиловић. Други јавни час одржан је у селу Сирча код Краљева, када су о фер-плеју говорили кошаркашка легенда Владе Дивац, бивши капитен одбојкашке репрезентације Србије Жељко Танасковић и бивши атлетичар Дане Корица. Министарка омладине и спорта проф. др Алиса Марић отворила је трећи јавни час толеранције и фер-плеја у највећој школи у Србији, Основној школи „Никола Тесла“ у Винчи. Овај пут подршку министарки пружили су млади фудбалери Црвене звезде и Партизана Дарко Лазовић и Лазар Марковић и својим примером показали да та два клуба могу заједно.

План је да у организацији Министарства омладине и спорта наши познати спортисти обиђу готово сваки већи град у Србији у оквиру „Ферплеј каравана-Ферплеј је победа“и да кроз јавне часове деци преносе идеју толеранције и поштовања противника.

 

X