Finala u seriji

mini-uros_bogojevic1

Jedna za drugom iz Ankare stižu sjajne vesti! Odrađeno je svih 12 mečeva i obezbeđeno je osam finala!

Prvi meč i prvo finale. Sanja Sučević je deklasirala domaću takmičarku Yeliz Koblay i na najlepši mogući način obezbedila meč za zlato. Slavila je nokautom. Rivalka u finalu biće joj, a ko drugi nego Ruskinja, Ksenia Kokorina koja je eliminisala Hrvaticu Isidoru Kovačević.

 

Miljan Vidović je nastavio u sjajnom ritmu započetom u meču osmine finala. U polufinalu je bio bolji od Belorusa Dzmitry Baranua 2:1. Protivnik u finalu mu je Turčin Ferhat Arslan.

I Uroš Bogojević pokazuje da ga promena kategorije, iz do 81 kg je prešao u do 86 kg, nije ni malo poremetila. U polufinalu je savladao Asima Selimovića iz Bosne i Hercegovine. Njegov rival za zlato biće Rus Suleyman Magomedov.

Eva Halaši je „svoju“ Ruskinju eliminisala u polufinalu. Bila je uspešnija od Alifiye Ishtryakove i slavila 3:0.  Protivnica za zlato biće joj Poljakinja Kamila Balanda.

Nenad Pagonis je na putu da osvojio zlato i u disciplini lou kik do 91 kg. U polufinalu je lako 3:0 savladao Ukrajinca Edgara Sarkisiana. Protivnik za najsjajnije odličje biće mu odlični Splićanin Agron Preteni koji je eliminisao Rusa Alexeja Papina.

I Dragan Gagi Jovanović će se boriti za najsjajnije odličje. U polufinali je eliminisao Belorusa Yauhenia Makaraua 3:0. Poslednja prepreka do trona Gagiju će biti Rus Ragim Aliev koji je eliminisao Hrvata Dina Beloševića.

Plasman u finale obezbedio je i Boban Marinković. Pobedom protiv Emila Nurkovića (Crna Gora) Boban će imati prilike da se bori za zlato. Protivnik će mu biti Rus Sergek Oorzhak.

U finalu se našao i Stevan Živković koji je lako pobedio Sergeya Alekxandrova iz Bugarske. I njemu će rival u finalu biti Rus – Khasan Khaliev.

Miloš Anić je doživeo poraz. Takmičenje na Evropskom prvenstvu u Ankari završio je u polufinalu. Jedan od najtrofejnijih srpskih boraca moraće da se zadovolji bronzanim odličjem. Od njega je bio bolji Rus Zurab Faroyan. U polufinalu su zastali i Mirjana Vujić,  Vladimir Lekić i Aleksandar Topić.  Vujićevu je zaustavila Ukrajinka Nataliya Martiukhina, dok je Lekić poražen od Ukrajinca Yuria ZubchukaAleksandar Topić je poklekao pred Turčinom. Yahaya Alemsdag je slavio 3:0. Poput Anića i njih troje su morali da se ovoga puta zadovolje bronzom.

POLUFINALA

K1 do 56 kg: Sanja Sučević (SRB) – Yeliz Koblay (TUR) 3:0 (KO)

K1 do 75 kg: Miljan Vidovic (SRB) – Dzmitry Baranau (BLR) 2:1

K1 do 86 kg: Asim Selimović (BIH) – Uroš Bogojević (SRB) 0:3

K1 do 65 kg: Alfiya Ishtryakova (RUS) – Eva Halaši (SRB) 0:3

Lou kik do 60 kg: Zurav Faroyan (RUS) – Miloš Anić (SRB) 3:0

Lou kik do 91 kg: Nenad Pagonis (SRB) – Edgar Sarkisian (UKR) 3:0

Lou kik +91 kg: Dragan Jovanović (SRB) – Yauheni Makarau (BLR) 3:0

Lou kik do 57 kg: Emil Nurković (MNE) – Boban Marinković (SRB) 0:3

Lou kik do 86 kg: Yurii Zubchuk (UKR) – Vladimir Lekić (SRB) 3:0

Lou kik do 60 kg: Mirjana Vujić (SRB) – Nataliya Martiukhina (UKR) 0:3

Lou kik do 75 kg: Sergei Alekxandrov (BUL) – Stevan Živković (SRB) 0:3

Lou kik do 71 kg: Yahaya Alemdag (TUR) – Aleksandar Topić (SRB) 3:0

X