FINALE: Anić – Paskhaev (do 60 kg)

plakat2012-1

Finalni program WAKO WORLD GRAND PRIX turnira u K1 otvoriće duel Miloša Anića i Umara Paskhaeva u kategoriji do 60 kg.

Miloš Anić je već godinama jedan od najboljih srpskih boraca, nedavno je dobio i “Majsku nagradu” kao najbolji sportista iz neolimpijskih sportova. U izuzetno bogatoj karijeri bio je prvak sveta na SP u Beogradu 2001. u disciplini low kick do 54 kg, prvak sveta na SP u Skoplju 2011. u disciplini low kick do 60 kg, prvak Evrope na EP u Bakuu 2010. u disciplini low kick do 60 kg. Na sve to, Anić je i profesionalni prvak sveta

 

Njegov rival Umar Paskhaev prvak sveta sa SP u Filahu 2009. u disciplini low kick do 57 kg i pPrvak Evrope na EP u Bakuu 2010. u disciplini low kick do 54 kg.

 

Šta znate o protivniku?

milos_anic_belts1– O protivniku zaista ne znam mnogo. Gledao sam ga u Mađarskoj ali je prvim udarcem završio meč, tako da nisam uspeo puno toga da vidim.

Kakva su očekivanja?

– Pripreme za meč su bile paklene pa se nadam da će se sav ovaj trud ispalatiti. Maksimalno sam skoncentrisan na meč i nadam se pobedi,kako svojoj tako i ekipnoj.

Koliko je bitno što je finale u Beogradu?

– Velika je prednost za naš tim što je finale u Beogradu. Mislim da će nam domaća publika mnogo pomoći da dođemo do pobede. Meni je publika uvek bila velika podrška pa se nadam da će tako biti i u subotu. 

Veliko finalno veče održava se u subotu, 16. juna u 21 čas u BELEXPO centru na Novom Beogradu.

X