FINALE: Topić – Borschev (do 66,8 kg)

aleksandar_topic_a

Drugi par velikog finala WAKO WORLD GRAND PRIX turnira u K1, čija završnica se održava u subotu, 12. juna u „BELEXPO centru“ u Beogradu sa početkom u 21 čas, čine Aleksandar Topić i Viacheslav Borschev. Njih dvojica će odmeriti snage u kategoriji do 66,8 kg.

Topić je viceprvak sveta sa šampionata održanog u Skoplju 2011. Tada je osvojio srebrnu medalju u disciplini low kick do 71 kg. Dugogodišwi je standardni reprezentativac Srbije i šampion države u više disciplina.

Sa druge strane, Borschev je na istom takmičenju, SP u Skoplju 2011. osvojio zlatnu medallju u disciplini K-1 stil do 67 kg.

Šta znate o protivniku?

– Znam da je odličan borac i da će mi sigurno dati dobar otpor, a sa sigurnošću mogu reći i da će mu trebati dobra odbrana.

Kakva su očekivanja?

– Moje pripreme za ovaj meč su zaista protekle u napornom radu. Fizički i psihički sam spreman 100%. Očekujem da meč bude odličan i jako zanimljiv za publiku, a naravno da na kraju sudija podigne moju ruku.

Koliko je bitno što je finale u Beogradu?

– To je zaista jako bitno. Boriti se pred svojom publikom nije ni malo lako jer su očekivanja velika, ali isto tako je i pozitivno zbog brojnih navijača..

X