FINALE ZA PAMĆENJE

ARF 5286

Srbija treba da bude ponosna jer smo 30.10. uveče bili deo fenomenalne priredbe koja se u ovom obimu nije dugo videla na prvenstvima sveta i Evrope u WAKO.
Kombank Arena je bila izazov, ali smo razbili sve sumnje kada je publika počela da zauzima svoja mesta.
Sve je bilo na nivou: i tačke programa i borbe. Operski pevač Oliver Njego je sa svojim gromoglasnim izvodjenjem himne i omiljenih srpskih pesama uz dirljive zdravice zapanjio prisutne goste iz sveta koji su zamalo zaplakali na njegovu „Gitaru Romanu“ koju je  Borislav Pelević posvetio zdravlju Enia Falsonija, predsedniku WAKO koji je teško bolestan.

Bubnjari Dragoljuba Djuričića su napravili adrenalinski uvod u borbe jekom svojih bubnjeva i odgledali smo neverovatan šou talentovane devojčice Džesi Mek Parland (Jesse Mc Parland), šampionke WAKO u disciplini muzičke forme sa oružjem. Ova malena Irkinja je bila finalista britanskog šou-a „Ja imam talenat“ a njen snimak na jutjubu ima preko 100 miliona pregleda.
Borbe su počele nastupom Nenada Pagonisa protiv Belorusa Pjotra Ramankeviča. Snažan i meč pun taktiziranja, gde je Pagonis pokazao svoju zrelost, doveo ga je do osvajanja još jedne svetske titule. Pagonis je indirektno, u svom obraćanju medijima posle meča, najavio svoje povlačenje iz amaterskog kik boksa.
Drugi meč je bukvalno digao publiku na noge. Aleksandar Konovalov je još jednom pokazao zašto je broj jedan u svetu. Pobedu je odneo nad Rusom Šamilom Gadžimusaevim.
Stefan Andjelković je u trećoj po redu, borbi teškaša, oduševio publiku svojim nastupom. Ostaje nam da se nadamo da će njegova zvezda sijati još dugo.
Posle još dve finalne borbe stranih takmičara, meč večeri je bio meč Saše Polugića protiv Brazilca Felipe Mišeletija. Iako je postojala značajna razlika u visini u korist Brazilca, okretni Saša, iako teškaš, razbio je nožnim udarcima snažnog Brazilca.
Šou je bio za pamćenje.
Danas se završava još 11 finalnih borbi koje će naši takmičari završiti u hali Pionir.
Poželimo im sreću.

ARF 3861

ARF 4097

ARF 4219

ARF 4254

ARF 4632

ARF 4367

ARF 4859

X