Gostovanje na radiju „202“

jalovi 202

U nedelju, 16. novembra održana je još jedna emisija „Super sport“ na radiju „202“. Gosti Vanje Savić, novinara, voditelja, bili su Ljubo Jalovi, aktuelni šampion sveta iz Brazila 2013. i bronzani sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Bilbau, i Dušan Kilibarda, trener KBK „Vrbas“ i reprezentacije Srbije.

Domaćini su se potrudili da se kikbokseri osećaju kao kod kuće, a u opuštenom razgovoru bilo je reči o uspesima Ljube Jalovog, ali i celokupne reprezentacije Srbije. Ljubo je pričao o svojim počecima, najvećim uspesima u ringu, ali i priznanjima koje je dobijao u svojoj kaijeri, a najsvežije i najznačajnije je priznanje Grada Vrbasa koje je dobio pre nepunih mesec dana. Opisivao je atmosferu u reprezentaciji tokom priprema i takmičenja, drugarstvu koje vlada među reprezentativcima koje je bitan činilac u postizanju dobrih rezultata.  Bilo je priče i o tome kako izgleda jedan njegov dan, da je moguće uskladiti fakultet, treninge i druženja sa prijateljima, a na kraju je govorio i o tome zašto bi mališani trebali da izaberu kik boks za svoj sport.

Dušan Kilibarda se osvrnuo na rezultate srpskih kikboksera poslednjih godina istakavši da je Srbija jednako uspešna u mlađim kategorijama i seniorskoj konkurenciji. Naglasio je da je za dobra izdanja reprezentativaca zaslužan dobar rad u klubovima, kao i pravilna selekcija. Prokomentarisao je i predrasude koje ljudi često imaju kad su u pitanju kikbokseri, naglasivši da su danas u reprezentaciji Srbije, uglavnom, studenti koji vode pravi sportski život, bez ekscesa.

Najavljena su i dva događaja koja nas očekuju u 2015. Evropski kup „Serbia open“ i Svetsko prvenstvo.

Zahvaljujemo se našim domaćinima na gostoprimstvu i vidimo se ponovo.

gostovanje 202 4

 

gostovanje 202 2

 

X