Intervju Ljubo Jalovi

Ljubo Jalovi

Ljubo Jalovi je jedan od najuspešnijih srpskih kik boksera.
Osvajač je 2011 godine srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u K1 disciplini kik boksa, 2013. je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u Brazilu takodje u K1 (to je njegova specijalnost) , na evropskom 2014. osvojio je bronzanu medalju i nosilac je najprestižnije nagrade u oblasti sporta u Republici Srbiji, „Majske nagrade“, što ga svrstava u red  najuspešnijih sportista iz neolimpijskih sportova.

Intervju sa Ljubom Jalovim, članom kik boks reprezentacije Srbije koji se priprema da odbrani svoju svetsku titulu na predstojećem Prvenstvu u Beogradu:                
                                         SAMO JE NEBO GRANICA


          Dvadeseto svetsko prvenstvo je na pragu, ti si branilac svetske titule, šta se promenilo u tvom životu od Svetskog prvenstva u Bra
zilu gde si se popeo na najviši tron, do danas?

          Promenilo se to što sam sazreo kao borac, svestan sam sebe i svojih mogućnosti , shvatio sam koliko mogu, tako da sam mnogo iskusniji i od tada sam mnogo napredovao. Imam recept kako da se dodje do finala Svetskog prvenstva i kako da se osvojit tron najboljeg.

Promenilo se i to što sada imam još veću želju nego pre dve godine u Brazilu da dodjem do svetske titule i opravdam sve što sam ja, moji treneri, stručni štab i svi koji me podržavaju i vole uložili u mene kako bih ostvario svoj san.

     Šta je najteže na pripremama u kampu na Tari gde se nalazi cela reprezentacija?

          Kada se nešto voli, ništa nije teško. Ja svaki trening radim do iznemoglosti, dajem sve od sebe. Jedino će biti malo problema ako budem morao da skidam kilažu.Ali, koliko sam „zagrizao“ da budem najbolji na svetu, ništa mi ne predstavlja problem. Naprotiv.

     U kolekciji tvojih trofeja je i diploma ekonomskog fakulteta koju si „osvojio“ ovog leta. Gde sebe vidiš u budućnosti?

          Kik boks me je napravio ovakvim kakav jesam: snažan, uporan,odvažan i hrabar. Uz kik boks sam i obišao pola sveta, video sam mnogo, a imam samo 25 godina. Mislim da ću se ovim sportom baviti dokle god mi to zdravlje i životne okolnosti budu dozvoljavale. Ja živim za ovaj sport.

   Ko će biti najjača konkurencija na prvenstvu?

          Kao i u poslednjih nekoliko godina: Rusi, Belorusi, Poljaci. Iz moje kategorije, sve one koji su mi najveći konkurenti i koji su se prijavili za ovo takmičenje, već sam pobedjivao. To ću opet da uradim, pogotovo pred svojom publikom. Slučajnost ili ne, ja sam kik boks počeo da treniram tačno 24. oktobra 2005. bio je to ponedeljak, sećam se kao da je bilo juče. Prvenstvo u Beogradu počinje 24. oktobra deset godina kasnije. To je i moj mali jubilej.

Koliko ti je stalo da u Beogradu dostigneš svoj san?

          Sve što sam do sada osvojio neka ostane po strani, samo me interesuje da se u Beogradu ovenčam slavom. Videćemo, samo je nebo granica.

 Ljubo Jalovi 2

X