Intervju Miodrag Jotić

Jotic u opremi

U susret Svetskom prvenstvu u kik boksu koje će se održati u Beogradu od 24. oktobra do 1. novembra 2015., razgovaramo sa sportskim direktorom Kik boks saveza Srbije, Miodragom Jotićem:

                             ČEKAMO RUSE

Srbija će na ovom takmičenju imati 53 predstavnika i velike šanse za najsjajnija odličja u pojedinačnoj konkurenciji, pa tako i visok plasman u generalnom skoru.

Kada se govori o glavnim rivalima Srbije na Prvenstvu u Beogradu, sportski direktor Kik-boks saveza Srbije Miodrag Jotić očekuje da i pored najjače konkurencije, naši takmičari daju sve od sebe:

– Na prethodnom SP u Brazilu bili smo drugi, odmah iza Rusije. Rusija je zemlja u kojoj se kik boks vežba veoma ozbiljno, oni ne kreću na prvenstva ili kupove bez makar 70 takmičara.Na juniorsko prvenstvo u Španiji doveli su 184 borca. To je podatak za respekt. U svakoj kategoriji gotovo svih disciplina imaju takmičare. Mi smo smo u Brazilu imali mali tim, a izborili smo čak sedam finala i pet zlatnih medalja. Sada ćemo videti ko je najbolji na svetu, Rusi ili mi. Možda nam ovu trku pokvari neko treći, Poljaci, Belorusi, možda još neka reprezentacija. Treba imati na umu da je kik boks jako uznapredovao u mnogim zemljama. Mi se spremamo da budemo prvi, – rekao je Jotić.

“Svetsko prvenstvo se zbog sedam disciplina u kojima se takmičimo u svetskoj WAKO federaciji deli na dva dela. Prva faza prvenstva je u Beogradu a druga u Dablinu, Irska. U Beogradu će takmičenje biti u dve ringovne discipline- low kick i K1 i jednoj disciplini na tatamiju- kick light.Ovo je kuriozitet da se po prvi put kik lajt kao disciplina predstavlja srpskoj publici na Svetskom prvenstvu. Ta disciplina se razlikuje od ringovnih disciplina po tome što nije dozvoljen pun kontakt, borilište je drugačijeg tipa i akcenat je na brzini, kretanju i kontrolisanim udarcima koji su isti kao i u disciplinama koje se odvijaju na ringu. Mislim da će naša publika prihvatiti ovu novu disciplinu i uživati gledajući borbe.

Deo reprezentacije u kik lajtu se priprema u Batajnici u kampu koji drži naš trener i selektor u toj disciplini, Srdjan Matić uz asistenciju Dejana Gavrilovića”, objašnjava Jotić.

Što se tiče raspoloženja i trenutnog stanja u reprezentaciji, Jotić objašnjava da je sada najvažnije da sačuvamo reprezentativce da se ne povrede na pripremama:

“ Za sada su svi zdravi i nadamo se da će tako ostati do prvenstva. Nadmorska visina na Tari obezbedjuje odlične uslove za rad. Treneri su obzirni prema takmičarima,vodi se računa da se na treninzima niko ne povredi. Ne ostaje nam ništa drugo nego da se uzdamo u dobar rad stručnog štaba koji je do sada donosio rezultate”, zaključio je Jotić.

 

Jotic trening 1 Jotic trening 2
 Reprezentativci mogu da ga udaraju ali u u fokusere  Detalj sa treninga
X