Istorijski uspeh u Brazilu

ekipa iz brazila1

Srpski kik boks je u brazilskom gradu Guaruži ostvario najveći uspeh u svojoj istoriji. Od 14 takmičara, koliko ih je brojala reprezentacija Srbije, medalje je osvojilo njih 12. Srpski tim je bogatiji za pet zlatnih, dve srebrne i pet bronzanih medalja što mu je donelo visoko drugo mesto u generalnom plasmanu.

Sjajni rezultati u Brazilu bili su povod susretu sa novinarima u restoranu „Šest topola“. Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije, je istakao da su svi momci i devojke opravdali ukazano poverenje, ispunili očekivanja i na dostojan način reprezentovali Srbiju.

– Čestitke zaslužuju ne samo zbog ostvarenih rezultata već i zbog prikazanog žara u mečevima, ali i činjenice da su na svakom koraku dostojanstveno predstavljali našu zemlju. Svi smo ponosni na njih, i rezultatski jer je konkurencija bila izuzetno jaka, ali i ljudski jer su pokazali da su dobri ljudi i veliki šampioni – prokomentarisao je Pelević.

Nebojša Milošević, selektor reprezentacije, je istakao da su ostvareni rezultati bili očekivani i dodao:

– To je realnost. Kad imamo ovakav sistema rada i rezultati ne mogu da izostanu. Svi reprezentativci su dostojno predstavljali Srbiju na Šampionatu i zaslužuju sve čestitke za prikazano.

Miodrag Jotić, sportski direktor, naglasio je da je konkurencija bila izuzetno jaka i da su upravo zato ostvareni rezultati još značajniji.

– Ovo je još jedan dokaz dobrog rada kako u klubovima, tako i u reprezentaciji tokom priprema. Ono što je poseban kvalitet ove ekipe je jedinstvo duha unutar reprezentacije. Međusobno se pomažu, velika su podrška jedni drugima i zaista deluju kao kompaktan celina, prava porodica.

Neven Dondur, trener nacionalnog tima, istakao je da je najveći kvalitet Brazila činjenica da smo među osvajačima medalja imali i dvojicu dojučerašnjih juniora Konovalova i Anđelkovića.

– Aleksandar Konovalov je posle medalja u juniorskoj konkurenciji ovim zlatom potvrdio da je budućnost srpskog kik boksa. Stefan Anđelković je prikazanim i bronzanom medaljom potvrdio da imamo naslednika Gagija Jovanovića. U superteškoj kategoriji je poražen u polufinalu od domaćeg takmičara koji je kasnije uzeo zlato, ali je pokazao ogroman potencija i zaslužuje sve čestitke.

Potom je analizirao rezultate ostalih takmičara:

– Eva Halaši je u trećem finalu osvojila drugo zlato i time postala jedna od najboljih takmičarki sveta svih vremena. LJubo Jalovi je svetskom srebru dodao zlato i potvrdio klasu. Miljan Vidović je u Brazilu ujedinio evropsku i svetsku krunu.Nenad Pagonis je osvojio novo zlato, potvrdio klasu i postao najtrofejniji borac WAKO federacije. Sanji Sučević je nedostajalo malo do zlata, a Miloš Anić se od amaterskog kik boksa oprostio srebrom. Posle brojnih medalja na kraju karijere je pokazao da je i dalje u samom svetskom vrhu. Na bronzama su ostali Aleksandar Topić, kome je malo nedostajalo da uđe u finale, Viktor Šubić koji je posle jednogodišnje pauze ostvario dve pobede, Stevan Živković koji je tesno izgubio od takmičara Mauricijusa koji je kasnije osvojio zlato, iUroš Bogojević koji je nastavio nisku medalja. Aleksandar Gogić i Andi Đurđević, su u Brazilu ostali bez medalje, ali su pružili dobru borbu.

Sponzori

Predstavljeni su i sponzori Kik boks saveza. To su kompanija „Legend“, jedan od najpopularnijih brendova u Srbiji, kao i advokatska kancelarija Janković-Popović-Mitić.

 

X