Iz Inzbruka devet medalja

polugic ac

U Inzbruku je proteklog vikenda održan tradicionalni turnir Svetski kup Austrian classics koji je okupio preko 2.300 učesnika iz 31 zemlje. Reč je o turniru A kategorije. Takmičenje se odvijalo u ringu i tatamiju u pet disciplina kik boksa. U ringu su se učesnici nadmetali u disciplinaka K1 rules i full contact, dok su se na tatamiju ogledali u kick light contactu, lajt contactu i point fightingu. Kroz ring je prošlo 140 boraca, dok se na tatamiju našlo 2.200 takmičara.

Takmičenje je svečano otvorio dr Borislav Pelević, predsednik WAKO Europe i prcvi čovek srpskog kik boksa.

Među učesnicima je bila i selekcija Srbije koja je brojala 13 članova, 12 seniora i jednog juniora. Osvojeno je ukupno devet medalja

Zlata oko vrata stavili su Saša Polugić (+91 kg), Dimitrije Tadić (do 71 kg) i Maja Milijević (do 60 kg) u disciplini K1 rules, kao i Milutin Nikolić (do 84 kg) u disciplini kick light contact.

Srebrno odličje osvojio je Stefan Janjatov (do 79 kg) u disciplini kick light contact, dok su se bronzanim medaljama okitili Saša Stošić (do 67 kg), Danijel Memedovski (do 60 kg) i Marina Spasić (do 56 kg) u disciplini K1 rules, odnosno Luka Spremo (do 71 kg) u kick light contactu.

Uz reprezentaciju su ovoga puta bili treneri Dušan Kilibarda i Neven Dondur, zasduženi za ring, dok je Srđan Matić bio zadužen za tatami discipline.

– Bila je ovo odlična provera za naš nacionalni tim. U Inzbruku su šansu dobili takmičari sa takozvanog šireg spiska kandidata i svi su opravdali očekivanja. Srbija je prvi put učestvovala na ovom Svetskom kupu, a glavni cilj je bio provera većeg broja takmičara kako bi za Svetsko prvenstvo, koje se u oktobru održava u Beogradu, Stručni štab izabrao one najspremnije – prokomentarisao je Dušan Kilibarda.

otvaranje ac

marina spasic ac

ekipa ac

X