Izabran novi predsednik WAKO svetske organizacije

14

Na vanrednoj skupštini svetske WAKO federacije koja je održana u Milanu 1. februara 2019, održani su izbori za novog predsednika organizacije.
Srbiju je predstavljao predsednik Kik boks saveza Srbije Srdjan Bugarčić. Osim kao predstavnik nacionalne federacije sa pravom glasa, Bugarčić je imao i mnoga druga zaduženja oko organizacije i sprovođenja izbora za vreme sednice.
Od tri kandidata koja su prvobitno bila prijavljena, veče uoči izbora jedan od kandidata, Naser Nasiri (Iran) je odustao od svoje kadidature, što je ostavilo dvoje kandidata u trci: Roja Bejkera (Irska) i Olgu Pavlenko (Ukrajina).
Posle kratkog predstavljanja na koje su kandidati imali pravo, pristupilo se glasanju. Glasanje je bilo tajno.
Od 60 prisutnih nacionalnih predstavnika, 51 je imao pravo glasa.
Posle komisijskog brojanja glasova, proglašen je pobednik Roj Bejker, sa 47 glasova. Protivnica Olga Pavlenko je dobila tri glasa, dok je jedan glas bio nevažeći.
Svetska kik boks federacija je dobila novog predsednika u skraćenom mandatu (jer će zaokružiti mandat prethodnika do sledećih izbora).
Novi izbori će biti na redovnoj skupštini u Antaliji, Turska, za vreme drugog dela svetskog prvenstva, i tada će se ponovo birati predsednik WAKO na mandat od 4 godine.

13        45


Srpska kik boks federacija čestita Roju Bejkeru (Roy Baker) na zasluženoj pobedi!

X