Juniorima zasijale medalje

sa konferencije za stampu mladi kik bokseri

Konferencija za štampu upriličena posle uspeha juniorske reprezentacije u Španiji

Na upravo završenom Evropskom prvenstvu u kik boksu za juniore i kadete  održanom u španskom letovalištu San Sebastijan od 23. do 30. Avgusta, reprezentacija Srbije je učestvovala sa 18 takmičara. Stručni štab je i ovoga puta predvodio iskusni selektor Nebojša Milošević sa četiri trenera reprezentacije: Miodrag Jotić, Neven Dondur, Dejan Pavić i Vedran Tašković.

   U konkurenciji 1344 takmičara iz 37 zemalja  naši mladi takmičari su ostvarili izuzetan rezultat i osvojili ukupno 13 medalja: 7 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane.

   Tim povodom upriličena je Konferencija za novinare na kojoj su učešće uzeli Predsednik Saveza BORISLAV PELEVIĆ,  Predsednik Sportskog saveza Srbije ALEKSANDAR ŠOŠTAR, savetnik u Sportskom savezu DANE KORICA, potpredsednik Kik boks Saveza VELIZAR ĐERIĆ, sportski direktor Kik boks Saveza i šef stručnog štaba MIODRAG JOTIĆ, treneri DEJAN PAVIĆ i MIHALJ HALAS kao i osvajači medalja sa Evropskog prvenstva.

   Predsednik Saveza BORISLAV PELEVIĆ je posebno pohvalio juniorsku i kadetsku reprezentaciju Srbije čestitavši im i na ovaj način na uspehu i načinu kako su predstavljali Srbiju na prvenstvu i naglasio da je ovaj uspeh veoma značajan za srpski sport obzirom da se radi o uzrastu od 15 do 18 godina. Reprezentacija je učestvovala u dve discipline, LOW KICK , gde je Srbija zauzela drugo mesto u ukupnom skoru  i K1, gde je Srbija zauzela treće mesto u ukupnom plasmanu evropskih zemalja. Srbija je na taj način ostala u samom vrhu evropskog kik boksa.

sa konferencije za stampu mladi kik bokseri 2

     O rezultatima je govorio sportski direktor Miodrag Jotić koji je izrazio zadovoljstvo postignutim i poimence predstavio osvajače medalja:

Zdravko Bijelić, zlatna medalja, kat.-63,5kg Low kick
Danilo Ratkić, zlatna medalja, kat. -67kg, Low kick
Stefan Paunović, zlatna medalja,kat. -75kg, Low kick
Radomir Opačić, zlatna medalja, kat.+91kg, K1
Marina Đekić, zlatna medalja, kat.-52kg, K1
Valentina Keri, zlatna medalja, kat.-60kg, K1
Jovana Ignjatović, zlatna medalja,kat.-65kg, Low kick

Nina Pavlović, srebrna medalja,kat.-60kg, Low kick
Slobodan Mitrović, srebrna medalja, kat.-57kg, K1
Filip Stanković,srebrna medalja, kat.-81 kg, Low kick

Vukašin Stupar, bronzana medalja,kat.-67kg , K1
Nikola Todorović, bronzana medalja,kat.-71kg, K1
Ilija Jovanović, bronzana medalja, kat.-81kg, K1.

   U ovakvoj konkurenciji, takmičari koji su osvoijili bronzanu medalju su prošli kroz tri meča, što govori o težini svake medalje. Zbog smanjenih sredstava kojim je reprezentacija rapolagala, srpski borci su učestvovali u samo dve od tri ringovne discipline s tim što u četiri discipline na tatamiju nismo imali predstavnike. Poredjenja radi, Hrvati su na prvenstvo došli sa  ukupno 108 takmničara.

   Ispred Sportskog saveza Srbije novinarima se obratio i ALEKSANDAR ŠOŠTAR, koji je naglasio da je uvek veliko zadovoljstvo biti prisutan ovakvim povodom na konferenciji za štampu a Kik boks savez je opet pokazao da je jedan od najaktivnijih i najtrofejnijih Saveza u okviru Sportskog saveza Srbije. Naglasio je da je Kik boks Savez jedan od Saveza koji tradicionalno kvalitetno radi što je i doprinelo rezultatima, i pohvalio stručni štab u smislu što je u oštroj  konkurenciji od 18 reprezentativaca njih 13 donelo medalje Srbiji. Izrazio je zadovoljstvo radom sa najmladjim kategorijama što stvara i kvalitetne sportiste u seniorskoj konkurenciji.

   Predsednik Saveza BORISLAV PELEVIĆ je iskoristio priliku da najavi veliki dogadjaj od državnog značaja koji će se održati u Srbiji od 24. Oktobra do 1. Novembra, jubilarno  DVADESETO SVETSKO PRVENSTVO U KIK
BOKSU, potpuno podržano i donirano od strane Vlade Srbije, Sportskog Saveza Srbije i Gradskog sekretarijata za sport.

 

Kompletna galerija slika je na ovom linku

X