Jovan Nikolić „zapalio“ YouTube

Održan je Kup Nacija, ove godine bez publike ali u direktnom prenosu uživo na You Tube kanalu. Pokazalo se da je izazvao ogromno interesovanje medju ljubiteljima kik boksa i borilačkih sportova uopšte, ali i opravdao očekivanja.

Organizator Zoran Bačulov i kik boks klub „Warrior“ su dali sve od sebe da se, u uslovima kada se iz sata u sat menjala Fajt karta zbog otkazivanja boraca, ovaj sportski događaj ipak održi i da se tradicija koja je započela prošle godine nastavi. Sve pohvale organizatoru kao i Gradskom sekretarijatu za sport Novog Sada.

Hala Spens u Novom Sadu je ugostila samo učesnike mečeva, njihove pratioce, sudije i pomoćno osoblje kao i malobrojne zvanice: predsednika Kik boks saveza Srbije Srđana Bugarčića, potpredsednika Dejana Milosavljevića i Ivana Soča, gradskog sekretara za sport, bivšeg kik boksera Ognjena Cvjetićanina, kao i legendarnog dugogodišnjeg selektora, sportskog direktora i predsednika Trenerske komisije KBSS Miodraga Jotića, koji je iz nedavne teške borbe sa virusom Korona izašao kao pobednik.

Publike nije bilo, poštovane su sve higijensko sanitarne mere a publika je pored malih ekrana uživala u 7 muško/ženskih profi borbi. Rezultati su sledeći:

 1. Aleksa Guša vs Andrija Janković -67 kg, pobeda Aleksa Guša 3:0
  2. Aleksandar Milošević vs Nikola Vlajkov -71 kg, pobeda Aleksandar Milošević 3:0
  3. Nađa Milijančević vs Viktorija Varadinova -58 kg, pobeda Nađa Milijančević TKO 3:0
  4. Dušan Radović vs Admir Alimović -74 kg, ekstra runda, pobeda Dušan Radović 3:0
  5. Nikola Miljković vs Jovan Radovanović -88 kg, pobeda Nikola Miljković KO, 2. runda
  6. Ljubo Jalovi vs Miloš Bajović -81 kg, pobeda Ljubo Jalovi 2:1
  7. Jovan Nikolić vs Almin Hodzić -73 kg, pobeda Jovan Nikolić TKO 3:0

Aleksa Guša je u prvom meču pružio odličnu partiju, pokazavši da sjaj sa osvojene zlatne medalje na poslednjem Evropskom prvenstvu nije izbledeo.

Iako Nađu Milijančević nismo dugo gledali u ringu, sada je nastupila u nižoj težinskoj kategoriji nego onoj u kojoj je nastupala ranije kao juniorka, pokazavši da je i dalje ozbiljan borac, pobedivši Makedonku Varadinovu tehničkim nokautom.

Meč Dušana Radovića i Admira Alimovića je bila najatraktivnija i najdinamičnija borba večeri. U predviđene tri runde rezultat je sve vreme bio izjednačen, ušlo se u extra rundu, u kojoj je Dušan Radović fizički nadmašio svog protivnika. Sjajna borba, tehnički gotovo savršena, puna neizvesnosti, baš po meri publike.

Meč večeri je bio meč terminatora Jovana Nikolića, koji  je pokazao da je apsolutna klasa i da sa svojih 19 godina već izrastao u preozbiljnog borca. Iz svakog minuta meča izvlačio je najbolje, svaki udarac pametno proračunat i sa maksimalnim učinkom.  Sve čestitke Jovanu i njegovom protivniku, na čvrstom otporu koji je pružio.

Naredni susret kik boksera će biti sledećeg vikenda, 12-13. decembra u Jagodini, gde će biti održan međunarodni turnir Balkan Best Fighters, u organizaciji Kik boks kluba „Niš“ a u saradnji sa gradskom upravom Jagodine. Amatersko takmičenje u pet borilačkih disciplina kik boksa, uzrasnih kategorija deca, kadeti, juniori, seniori, veterani, okupiće više od 40 takmičara iz 10 zemalja Evrope.

X