Juniori za medalju

fb 4

Mlada reprezentacija Srbije nastupom na prvenstvu Evrope u Skoplju, Makedonija, uspela je da u prva dva takmičarska dana napravi veliki uspeh. Od ukupno 35 takmičara koji su nastupili u disciplinama kik lajt (tatami), lou kik i K-1 (ring) njih 22 se plasiralo u polufinalne borbe ( dva takmičara u kik lajtu i ostali u ringovnim disciplinama) i imamo jedno žensko finale koje je srećnim žrebom pripalo našoj takmičarki.

Predsednik kik boks saveza Srbije dr. Borislav Pelević je u telefonskom razgovoru sa ministrom omladine i sporta Srbije g-dinom Vanjom Udovičićem obavestio ministra o velikom dosadašnjem uspehu kao i onom koji tek očekujemo na kraju trećeg takmičarskog dana, kada ćemo znati koliko takmičara imamo u finalu. G-din ministar Udovičić je sa neskrivenim zadovoljstvom čestitao na uspehu i poželeo uspeh u daljem takmičenju.

Ako se zna da  su najmladje kategorije i one o kojima Ministarstvo sporta Srbije poklanja najviše pažnje, Kik boks savez Srbije može da bude izuzetno zadovoljan jer je ove godine na prvenstvo izveo ukupno 35 izuzetno kvalitetnih juniora i kadeta, što nimalo nije mali broj. Konkurencija je velika: učestvuje ukupno 1563 takmičara iz 37 zemalja Evrope ( preko 300 juniora i kadeta više nego na prošlom evropskom prvenstvu).

U naredna dva dana naši mladi takmičari nastavljaju svoj pohod na medalje.

šmigić 1     paunovic 2

 

 

X