JUŽNA AMERIKA VOLI KIK BOKS

Miodrag Jotic u Brazilu 1

Sportski direktor KBSS Miodrag Jotić učestvovao na trenerskom
kik boks seminaru u Brazilu

Na poziv WAKO Svetske kik boks federacije a kao predstavnik Trenerske komisije svetske federacije, Miodrag Jotić, sportski direktor Kik boks saveza Srbije, učestvovao je na trenerskom seminaru u Brazilu, grad Piracicaba. Njegov domaćin bio je Kik boks federacija Brazila i proslavljeni kik boks šampion i predsednik WAKO PanAmerike, Paulo Zorelo.

Pored Jotića, na seminaru je učestvovao i Farigat Kasimov (docent fakulteta u Čelabinsku, Ruska Federacija, i prvo ime Nacionalnog tima Rusije u kik boksu). Seminar je bio u disciplinama K1 i Low kick.

Sportska hala Brazilske kik boks konfederacije je izvanredan prostor gde seminare s vremena na vreme drže i najveća imena svetskog kik boksa  Semi Šilt, Don Vilson, Roj Bejker i ostali veliki takmičari. Ovoga puta, hala je bila mala da bi prihvatila sve zainteresovane polaznike. Među njima su bila i najveća imena brazilskog kik boksa: Felipe Mišeleti, Tadeu de San Martino, Fernando Santos, Alexandro Perereira, Tiago Mišel, Silva Pereira, Danijel de Matos Gonsalves i drugi.

Seminar je trajao dva dana a održavan je i pre i posle podne. U sali su bila dva ringa, tri tatamija, jedno rvačko borilište, prostor sa džakovima, a u pratećem delu hala je imala svlačionice sa kupatilima kao i sobe za spavanje. Besprekorna čistoća hale kao i soba i kupatila je bila za svaku pohvalu.

Ono što je trenerima Jotiću i Kasimovu ostavilo najjači utisak jeste to da, osim što su se treninzi održavali u tišini i neverovatnoj disciplini učesnika, svaki pojedinačno je posle dobro prikazane tehnike ili objašnjenog udarca, prilazio trenerima i rukujući se, uz naklon, zahvaljivao na nesebično prenesenom znanju.

Sve u svemu, trenerski seminar je bio jako uspešan, prevazišao je očekivanja i trenera i učesnika.

Više slika možete naći u našoj galeriji

Miodrag Jotic u Brazilu 2

X