K-1 SERBIA OPEN – konferencija za novinare

so2011-pressk2

U dvorani „Pionir” 5. i 6. marta održaće se Svetski kup u K-1 „Srbija open“. Pokrovitelj turnira su Ministarstvo omladine i sporta, Gradski sekretarijat za sporta, organizator je Kik boks savez Srbije. Medijski sponzor je Radio Televizija Srbije.
„Srbija open“ je izrastao u Svetski kup VAKO Federacije u disciplini K-1. Uz najbolje borce Srbije očekujemo i takmičare iz 20 zemalja čije su Federacije izrazile interesovanje za dolazak u Beograd.  Taj podatak ne treba da čudi jer će ovo biti odlična prilika da provere formu takmičara na početku sezone koju će zatvoriti Šampionat sveta u Makedoniji u novembru – bio je prvi komentar Borislava Pelevića, predsednika Kik boks saveza Srbije.

 

Prvi čovek srpskog kik boksa osvrnuo se potom na tehničke detalje takmičenja:

– Tur­nir se održava u po­je­di­nač­noj kon­ku­ren­ci­ji za mu­škar­ce i že­ne. Pobednicima po kategorijama pripašće peha­ri i nov­ča­ne na­gra­de. Eliminacije će biti održane u subotu od 10 do 16 časova. Polufinala su na programu u nedelju od 10, dok su finala planirana od 17 časova

Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije i Srđan Bugarčić, generalni sekretar Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije i Srđan Bugarčić, generalni sekretar

 

Novina ovogodišnjeg „Srbija opena“ je Svetski VAKO Pro Gran pri. Reč je o novom takmičenju VAKO Federacije, a u prvom meču selekciji Srbije rival će biti Grčka.

– U ovoj prvoj sezoni Svetskog VAKO Gran prija učestvuje osam reprezentacija koje su to pravo ostvarile na osnovu rezultata u minuloj sezoni. Za nosioce su postavljene selekcije Rusije i Srbije koje su već godinama u vrhu kada je kik boks u pitanju. Voljom žreba u četvrtfinalu rival Srbije je Grčka. Svaka selekcija broji pet članova koji se nadmeću u pet različitih težinskih kategorija, a u timu Srbije biće oni najbolji koje trenutno imamo. U našoj reprezentaciji su Miloš Anić, aktuelni šampion Evrope iz Azerbejdžana, Nenad Pagonis, aktuelni svetski prvak iz Filaha, Stevan Živković i Uroš Bogojević, srebrni sa Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu, kao i Aleksandar Topić, standardni reprezentativac naše zemlje. Njihovi protivnici su odlični takmičari Grčke i ne treba sumnjati da ćemo gledati kvalitetne mečeve – zaključio je Pelević.

U okviru Svetskog VAKO Gran prija borci će se nadmetati u pet kategorija: do 60 kg, do 66,8 kg, do 75 kg, do 81,4 kg i do 94,1 kg. Medijski pokrovitelj je RTS, a  snimak duela Srbije i Grčke biće emitovan i na kanalu „EUROSPORT”.

Svetski Vako Gran pri

Parovi, do 60kg: Miloš Anić – Nikos Ksisen. Do 66,8kg: Aleksandar Topić – Aleksis Siros. Do 75kg: Stevan Živković – Nikos Papadimitru. Do 81,4kg: Uroš Bogojević – Aleksandros Nikoladis. Do 94kg: Nenad Pagosni – Tanasis Mikaludis.
Više informacija u posebnom članku

X