Kamp perspektivnih sportista Kik boks saveza Vojvodine 2022

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu a u organizaciji Kik boks saveza Vojvodine i kik boks kluba Gozo Šioda, ove godine je organizovan osmi „Kamp perspektivnih sportista KBSV“ u  Kanjiži, od 16. do 21.avgusta 2022. godine.

Zbog velikog interesovanja, pojedini klubovi Kik boks saveza Vojvodine sami su finansirali učešće svojih mladih kik boksera.

Od aktivnosti u kampu izdvajamo zajedničke treninge, teoretska predavanja, i boravak u prirodi na obali Tise. Smeštaj je bio u obezbeđenim šatorima, a ishrana  u okviru kampa.

Učestvovalo je 112 mladih kik boksera iz 19 kik boks klubova sa teritorije Vojvodine, kao i naši prijatelji iz Mađarske.

U lepom ambijentu pored reke Tise na otvorenom, mladi kik bokseri su se družili, tri puta dnevno trenirali, učili i provodili vreme zajedno.

Treninge su vodili licencirani treneri Kik boks Saveza.

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, održani su treninzi i predavanja polaznicima obuke za Operativne trenere kik boksa.

Ove godine je održano nekoliko značajnih predavanja od strane eminentnih stručnjaka, i to:

  • Tadija Kačar i Dragomir Vujković – „Olimpijski čas“.
  • Antidoping agencija Srbije: Dr. Marija Anđelković, Dr. Marija Milosavljević, i Dr. Jelena Đurović
  • Sudijska komisija: Jelena Kuburić – „Osnove suđenja u kik boksu“.
  • Trenerska komisija: Miodrag Jotić – „Teorija i metodika Kik boksa“,

„Značaj i uloga trenera u kik boksu”.

 

Kvalitet edukacije i zajednički treninzi učinili su da ovaj kamp postane značajna prekretnica u bavljenju borilačkim sportovima. Obrazovna svrha kampa je zasnovana na predavanjima koja obiluju informacijama, pravilima, novim metodama treninga i snimcima takmičenja.

Kampu je prisustvovao i predstavnik Kik boks saveza Srbije, generalni sekretar Petar Petrović.

X