КАНДИДАТУРА ЗА БОЉЕ СУТРА

Pelevic Borislav

Председник Кик бокс савеза Србије Др Борислав Пелевић, поднео кандидатуру за Председника Светске кик бокс федерације


КАНДИДАТУРА ЗА БОЉЕ СУТРА

Светска Кик бокс федерација ће одржати 24. новембра ове године у Даблину, Ирска, редовну изборну Генералну Скупштину где ће бити обављен избор новог Председника федерације као и новoг Борда директора (Управни одбор).

Према Статуту Светске федерације, мандат Председника траје четири године.

Председник Кик бокс савеза Србије Др Борислав Пелевић поднео је своју кандидатуру уз сва пратећа документа у року, до 23. Септембра 2015, чиме је испоштована званична процедура и његова кандидатура ће већ од наредног дана бити објављена међу земљама чланицама Светске федерације.

Иако је у децембру 2013. године на изборној скупштини Европске Кик бокс федерације изабран за Председника и ту функцију успешно обавља и данас, Др Пелевић је уз свесрдну подршку из земље али и из великог броја земаља из света, поднео кандидатуру за Председника Светске кик бокс федерације.

Подршку у земљи пре свега је добио од свог матичног Савеза, који га је и номиновао, али и од Министарства омладине и спорта, Олимпијског комитета Србије и Спортског савеза Србије.

Ове три најрелевантније институције задужене за спорт у Србији су послале и званична писма подршке која су уврштена у документацију о номинацији. У подршци су се руководили и уважавали Пелевићево дугогодишње искуство као преданог спортског радника и добитника највишег друштвено-спортског признања у Србији 2014. године – „Мајска награда“, успесима које је постигао унапређењем кик бокса као спортске гране у Србији, као и резултатима српских кик боксера који су годинама освајали велики број медаља на најпрестижнијим и највећим међународним такмичењима (последњих година кик бокс је, по наводима Спортског савеза Србије), најтрофејнији спорт у Србији.

Уверени смо да ће кандидатура Др Борислава Пелевића за Председника Светске кик бокс федерације допринети пуној афирмацији и развоју кик бокса у свету.

Остаје да сачекамо 24. новембар и резултате гласања делегата из 147 земаља света на Скупштини.

X