Kik boks na Evropskim Univerzitetskim Combat Games

DSC064071

Za vreme drugog dana Sajma sporta na štandu Kik boks saveza Srbije potpisan je Ugovor o saradnji između EUSA (Evropske Organizacija Univerzitetskog Sporta) i WAKO Evropa (Evropske kik boks federacije), a koji se odnosi na učestvovanje Kik boksa na narednim Evropskim univerzitetskim Combat Games koje će biti održane u Zagrebu Jula 2019.

DSC064091           DSC064141
Na EUSA Combat Games učestvovaće četiri borilačka sporta od kojih su tri olimpijska: Karate, Tekvondo i Džudo i kao četvrti je  Kik boks, koji priznanje od strane Medjunarodnog Olimpijskog Komiteta očekuje u toku sledeće godine
Predsednik WAKO Evrope Roj Bejker potpisao je Ugovor kojim WAKO Kik boks postaje učesnik još jedne međunarodne sportske manifestacije.
Domaćin važnim zvanicama bio je Kik boks savez Srbije i Predsednik Prof. Dr. Borislav Pelević.

Za vreme potpisivanja Ugovora bili su prisutni:
Predsednik EUSA Adam Roczek, Vice/ Predsednik Haris Pavletić, Gen. sekretar Matjaž Pečovnik, Besim Aliti, Sportski direktor EUSA kao i Predsednik  Sportskog Saveza Srbije Aleksandar Šoštar, i uvek dobrodošao Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.

DSC064401           DSC0644311
U posetu Sajmu sporta i zbog potpisivanja Ugovora došao je Predsednik WAKO Evrope Roj Bejker, kao i Gen. sekretar WAKO Evrope Srđan Bugarčić.
Srpska šampionka Teodora Manić bila je u ulozi predstavnika kik boks takmičara koji će od 2019. biti učesnici EUSA Combat Games.

Evropska Univerzijada (svi sportovi) će biti održana u Beogradu 2020. godine.

Od sledeće 2018. će biti obavezno da sve članice WAKO federacije organizuju Univerzitetska nacionalna prvenstva

(studenti uzrast 19-26 godina što će biti i kvalifikacije za ovo međunarodno takmičenje.

X