KIK BOKS POSTAO DEO OLIMPIJSKE PORODICE SPORTOVA

2018 11 30 LE PT letter to newly recognized IF WAKO page 001

 

Vest je odjeknula svetom: na današnjoj sednici Izvršnog odbora Međunarodnog Olimpijskog komiteta koja je održana u Tokiju, Kik boks  je stekao priznanje kao olimpijski sport i time postao deo porodice olimpijskih sportova!

U naredne tri godine, prema ustaljenoj proceduri, WAKO federacija i Kik boks imaju zadatak da svoje aktivnosti usklade sa načinom i vrednostima Olimpijskog pokreta. Ono što je činjenica, jeste da je WAKO federacija u proteklih nekoliko godina izuzetno unapredila svoj način rada, postala, jasna, efikasna i moderna organizacija koja je dobro organizovana na svih pet kontinenata.

  WAKO recognized by the IOC page 001

 

WAKO federacija priznaje sedam disciplina kik boksa, i nema dvojbe da su sve discipline jednako priznate. Sa kojim disciplinama će se Kik boks predstavljati u svetu, stvar je unutrašnje politike i odluka.

Ova godina je izuzetno plodna za WAKO federaciju i Kik boks sport: ne samo da smo danas podelili možda najvažniju vest od kada postoji kik boks kao sport, nego možemo da budemo ponosni na to da je u aprilu za vreme trajanja Sportakord konvencije ( svetski sportski samit) u Bangkoku, Kik boks postao sport koji je na redovnom programu Svetskih igara.

Uz priznanje i potvrdu učešća WAKO na Evropskim univerzitetskim igrama sledeće godine u Zagrebu, može se reći da Kik boks grabi ogromnim koracima napred ka boljem statusu nego što je imao do sada.

Sve ovo će imati uticaj na status našeg sporta u porodici sportova Srbije i Ministarstvu omladine i sporta Srbije.

Do učešća na Olimpijadi čeka nas veoma dug put. To će biti zalog generacijama koje dolaze.

Nama ostaje da slavimo i da budemo svesni da osim ove privilegije, čeka nas i mnogo obaveza. Odgovornost je velika.

Povodom ovog velikog uspeha, pročitajte pismo predsednika Kik boks saveza Srbije Srđana Bugarčića:

“ Dragi prijatelji,

Danas je veliki dan za sve nas, danas je naš san postao stvarnost.

Ovim putem želim da čestitam svima vama, pre svega sportistima, trenerima,sportskim stručnjacima, sportskim radnicima, navijačima, simpatizerima i svima koji na bilo koji način prate i podržavaju naš sport, na istrajnosti, mukotrpnom radu, rezultatima i uspesima u godinama iza nas.

Vaš rad i trud je na prvom mestu najzaslužniji za istorijski uspeh našeg sporta.

Osim vama, ili možda bolje reći svima nama, posebno bih želeo da čestitam i da se zahvalim velikim ljudima koji su ovu priču započeli i priveli kraju: osnivaču WAKO federacije Dr. Enniu Falsoniju i dugogodišnjem predsedniku Kik boks saveza Srbije i predsedniku WAKO federacije Dr. Borislavu Peleviću, koji nažalost nije dočekao da mu se najveći san ostvari ali za koja sam siguran da je, tamo negde, srećan i ponosan, Roju Bejkeru, Espenu Lundu, Barbari Falsoni i svima onima koji su dali svoj doprinos u pisanju nove stranice istorije Kik boks sporta.

Vama, dragi prijatelji, želim da uživate u današnjem danu, da ga dugo pamtite i da budete ponosni što se bavite i stvarate uspehe u OLIMPIJSKOM SPORTU.

Predsednik KBSS

Srđan Bugarčić“.

 

 

 

X