Kik boks savez na Sajmu sporta

2

Prvi dan Šestog medjunarodnog sajma sporta u Beogradu protekao je uspešno, uz masovnu posećenost i veliko interesovanje građana za sport u Srbiji.
150 sportskih saveza i više od 87 granskih sportskih organizacija predstavilo je na posebnim štandovima svoje aktivnosti.
Posle postrojavanja predstavnika sportskih organizacija učesnica, uvodnu reč je održao Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, naglasivši da je ova godina bila jedna od najuspešnijih godina u srpskom sportu, u kojoj se slave ostvareni uspesi i planiraju novi.

  6                          11
Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić je otvorio ovogodišnji sajam, rekavši u nadahnutom govoru da je ovo bila godina u kojoj smo „pobedili sami sebe“ i “ u kojoj se „takmičimo sa ciljevima koje smo sebi postavili“.
Uz izvođenje pesme „I believe I can fly“, sajam je proglašen otvorenim.
Na štandu Kik boks saveza Srbije su bili šampioni osvajači medalja Aca Konovalov Nikola Stošić Teodora Manic Aleksandar Menkovic Aleksandra Saska Krstic Slobodan Mijajlović Saida Badr Bukvic Sedad Bukvic, kojima su se kasnije pridružili i mnogi takmičari iz klubova u Srbiji. Predsednik Kik boks saveza Srbije Prof.Dr. Borislav Pelević je bio na štandu i odgovarao na pitanja prisutnih ali je i ljubazno pozirao za slikanje sa mnogim zainteresovanima.

3                        8
Generalni sekretar saveza Petar Petrović je na štandu davao zainteresovanima instrukcije o primeni novog Zakona o sportu.
Štand saveza su posetili i mnogi zvaničnici srpskog sporta: Slavoljub Piper (Karate), Milun Delić (Džudo), Aleksandar Šoštar (Sportski savez Srbije), Mirko Kantar (načelnik Odeljenja za razvoj i unapređenje sistema sporta), i drugi.

Drugi dan Sajma rezervisan je za Nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, gde će biti održana stručna predavanja a trećeg dana biće održan Seminar za stručno usavršavanje trenera i doktora nacionalnih granskih saveza kao i mnoga predavanja iz oblasti sporta.

9                 4

X