Kik boks savez na Svetosavskom turniru u borenju

Kasarna specijalne brigade Vojske Srbije “Rastko Nemanjić” u Pančevu bila je domaćin Svetosavskog turnira u borilačkim veštinama koji se tradicionalno organizuje svake godine, u cilju unapređenja fizičkih sposobnosti i stečenih veština neophodnih za uspešno izvršavanje namenskih zadataka, unapređenja zdravlja i sportskih rezultata pripadnika Specijalne brigade.

Turnir u borenju organizuje se uz učešće pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i sportista iz nacionalnih saveza borilačkih sportova Srbije.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, otvorio je turnir istakavši da je bavljenje sportom važno ne samo zbog stanja zdravlja, već zbog mnogo važnije stvari a to je pravilan razvoj ličnosti, pogotovo zbog vrednosti koje daje bavljenje borilačkim sportovima.

Turnir je trajao dva dana, gde su tokom prvog dana uručene plakete svim savezima zaslužnim za bogatu saradnju sa brigadom za specijalne operacije. Plakete je uručio komandant specijalne brigade Dr. Miroslav Talijan, a u ime Kik boks saveza Srbije plakete su primili predsednik Miodrag Jotić i generalni sekretar Petar Petrović.

Predstavnici srpskog kik boksa: Srđan Radulović, Dejan Gavrilović i Vladimir Bogović i takmičari Nikola Todorović i Nikola Filipović su održali prezentaciju kik boksa, dok je drugog dana održan takmičarski turnir u kik boksu u kome su učešće uzeli vojnici 72. brigade ali i pitomci Vojne akademije.

Kik boks savez Srbije ima dugogodišnju saradnju sa ovom borbenom jedinicom gde obuka u borenju predstavlja deo svakodnevnog osposobljavanja njenih pripadnika.

X