KONFERENCIJA ZA MEDIJE KIK BOKS SAVEZA

1

 

Danas je u beogradskom hotelu Hilton održana konferencija za medije Kik boks saveza Srbije, a povodom dobrih vesti koje će obradovati najveće ljubitelje sportskih priredbi:

Prva vest je da se 21. decembra na sportski scenu vraća jedan od najprestižnijih kik boks turnira u svetu, „Zlatni kik bokser“. Zaživeo još početkom devedesetih, okupljao je najbolje borce, da bi se od najboljih izabrao najbolji.

6     9

Turnir koji će ove godine oživeti staru slavu, okupiće kik boksere koji su u toku protekle godine imali najbolje rezultate kako bi se u mečevima pred publikom borili za statuu Zlatnog kik boksera. Turnir će se održati 21. decembra u Smederevu, u Sportskoj sali „Smederevo“ sa početkom u 19:30 časova.

Osvajači statue Zlatnog kik boksera u prošlosti su bili najbolji borci svih vremena sa ovih prostora. Njihova imena su zlatom uklesana u postolje simboličnog prikaza kik boksera u akciji.

Ove godine će na postolju biti ispisana nova imena.

Turnir u Smederevu će imati šta da ponudi publici: biće održana 3 meča za profesionalnog prvaka Srbije sa najboljim kik bokserima Srbije i meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u kik boksu gde će Nikola Stošić, kapiten srpske reprezentacije, aktuelni amaterski vice prvak sveta i prvak Evrope, jurišati na svetski profi tron.

Nikola Stošić se danas na konferenciji i lično obratio novinarima, izrazivši zadovoljstvo što će pred svojim Smederevom imati priliku da se bori za titulu profi prvaka sveta.

14    1017

Predsednik Kik boks saveza Srbije Srđan Bugarčić je potvrdio da Savez ima velike planove kada je o kik boks spektaklima ovakvog tipa reč i izrazio veliko zadovoljstvo što je ova ideja obnavljanja turnira naišla na oduševljenje među ljubiteljima ovog sporta.

Potpredsednici Dejan Milosavljević i Božidar Đermanović su istakli da ovakvi turniri zahtevaju ogroman rad kako učesnika tako i organizatora, ali je svrha popularizacija našeg sporta.

Generalni sekretar Petar Petrović je podsetio novinare na činjenicu da najtrofejniji neolimpijski sport u Srbiji, kik boks, zaslužuje ovakve sportske spektakle gde najbolji borci mogu da svoj naporni rad tokom godine krunišu nastupom na ovakvom spektaklu.

Medijski sponzor turnira je TV O2 i dnevni list „Kurir“.

 

Druga vest koja je odjeknula krajem novembra u svetskoj sportskoj javnosti je da je Kik boks priznat od strane Međunarodnog Olimpijskog Komiteta kao olimpijski sport i tako postao deo olimpijske porodice sportova.

Predsednik saveza Srđan Bugarčić je upoznao novinare sa višegodišnjim procesom koji je bio vođen u ovu svrhu, gde je svetska WAKO federacija upodobila svoje pravilnike, dokumente i način rada prema olimpijskoj agendi.

Ovo priznanje ne znači da će Kik boks biti skoro viđen na Olimpijadi, ali svakako jeste činjenica koja potpuno menja status kik boks sporta sporta na svetskoj sportskoj sceni.

Priznanje nosi velike beneficije ali i odgovornost da se u naredne tri godine pokažemo kao organizacija i sport dostojni duha Olimpizma.
To znači i da vežbači i njihovi treneri dele svest o tome šta je Olimpijski pokret i koje su njegove vrednosti.

X