Kongres trenera po prvi put u WAKO

treneri ucesnici

TRENERI – IZAZOV ZA BUDUĆNOST
Učesnici kongresa

Po prvi put u WAKO-u organizovan je trenerski congres gde su se okupila najeminentnija imena trenerske branše u kik boksu, kao i gosti koje je domaćin organizator Svetskog prvenstva,k ik boks savez Srbije, pozvao da uzmu učešće na ovom događaju. Inicijatori dogadjaja bili su sportski direktor Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić i Daimi Akin, trener norveškog nacionalnog kik boks tima.

U sužbenom hotelu prvenstva Kongres je održan 26. 10. Učešće su u predavanju uzeli i predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije i Sportskog saveza Srbije i Antidoping agencije.

treneri pelevic     treneri jotic
Predsednik Borislav Pelević pozdravlja skup                     Miodrag Jotić je imao uspešno predavanje

Posle pozdravne reči Predsednika Kik boks saveza Srbije g-dina Borislava Pelevića, kongres je počeo sa stručnim delom. Opšta je ocena bila da je neophodna standardizacija rada trenera u WAKO federaciji, pogotovo kod nacionalnih federacija gde je kik boks još uvek ne tako razvijen kao u, npr. evropskim zemljama.

Ono što ohrabruje jeste veliko učešće trenera iz svih zemalja, kao i podrška osnivanju Trenerskog komiteta WAKO federacije, koji će formalno biti ustanovljen, sa svim izabranim telima, posle Generalne Skupštine federacije, koja će biti održana u Dablinu, Irska, 24. Novembra ove godine.

treneri jotic akin
Jotić i Daimi Akin

 

X