Konovalov prvak sveta

Konovalov profesionalni prvak sveta 2
U Jagodini je 27. 2 odrzana Gala revija kik boksa, u okviru koje je pred preko pet hiljada gladalaca prepune sportske hale Jasa, Aleksandar Konovalov napadao titulu prvaka sveta WAKO PRO u kategoriji -64,5 kg.
Na rang listi prvi pretendent na titulu najboljeg bio je Španac Andoni Inglesias,  a drugi je bio Aca Konovalov.
Dvojica izuzetno motivisanih i odlično pripremljenih braca za ovaj meč, pružili su publici u hali i pored malih ekrana ( meč je prenošen uživo) zadovoljstvo koje se pamti.
Gledaoci su prvo uživali u pet uvodnih revijalnih borbi izmedju domaćih takmičara, da bi kada je najavljen glavni meč večeri, salom se prolomio navijački huk obzirom da je Aleksandar Konovalov heroj kik boksa u Jagodini i takmičar koji ima mnogo obožavalaca.
U izuzetno teškom meču, 5 rundi po tri minuta, sa mnogo odličnih razmenjenih udaraca i grabećom prednosti Konovalova kako su odmicale runde, meč je završen nokautom u petoj rundi. Španac nije mogao više. Konovalov je dokazao da je bolji borac u svakom smislu i da je titula svetskog prvaka čekala samo njega.
Konovalov profesionalni prvak sveta
Sve čestitke Aci Konovalovu uputili su odmah posle meča Dragan Marković Palma, predsednik Acinog  Kluba Palmini Tigrovi i promoter ovog meča, kao  i Predsednik Kik boks saveza Srbije i Predsednik WAKO svetske federacije, Borislav Pelević.​

Posle meča, upriličena je večera za zvanice i goste iz Španije. Uz muziku i pesmu, druženje je nastavljeno do kasnih noćnih sati. Ono što čini potpunu lepotu sporta jeste i prijateljstvo koje je razvijeno izmedju dva protivnika u ringu, gde su dva oponenta sa osmesima na licima i dobrim raspoloženjem igrali i pevali zajedno sa svim učesnicima zabave.

Kompletnu galeriju slika možete pogledati na ovom linku

Konovalov profesionalni prvak sveta 3

X