Krune Pagonisu i Vidoviću

vidovic snoc ns mec

Novi Sad je dočekao noć kojoj su se njegovi sugrađani borili za evropsku i svetsku profi titulu, a nekadašnji drugi NBA pik debitovao u kik boksu. Više od 3.500 gledalaca je svedočilo zaista vrhunskom spektaklu. Nenad Pagonis je osvojio svetsku profi titulu, Miljan Vidović se okitio evropskom profi krunom, a Darko Miličić je još jednom potvrdio da ima pedigre šampiona.

 


Nenad Pagonis i Agron Preteni
su u potpunosti opravdali epitet meča večeri. U duelu za profi pojas prvaka sveta u disciplini lou kik do 88,6 kg, koji je bio pravi rat u ringu, u kome je sve vreme bio izuzetan tempo i u kome su i jedan i drugi pokazali svoj raskošan talenat i veliko znanje, Pagonis je sve vreme imao inicijativu. Preteni se, međutim, nije predavao. Na svaki Pagonisov dobar potez uspevao je da uzvrati, a sam finiš meča je bio pravi praznik za sve ljubitelje kik boksa. Na kraju sudije nisu imale dilemu, jednoglasnom odlukom pobedu su dodelile Pagonisu. Pojas mu je oko struka stavio Ivan Strugar, najbolji borac WAKO federacije svih vremena.

Hvala vam svima. Počeo sam kao uvodni meč Strugaru i Niniću, sada sam profi pojas osvojio u svom rodnom gradu, pred mojim sugrađanima. Kao što sam i rekao, bio je to težak meč, Preteni je odličan borac i verujem da je publika zaista uživala. Ovu pobedu delim na četiri dela i poklanjam je mojoj majci, mojoj ženi, mojoj kćerki koja treba da se rodi i mojoj sestri. To su četiri najvažnije žene u mom životu koje su mi najveća podrška i motivacija – rekao je Pagonis posle meča.

pagonis snoc ns mecMiljan Vidović je potvrdio da je apsolutno najbolji borac planete u disciplini K1 do 81.4 kg. Posle amaterskih titula šampiona Evrope i sveta, Vidović je prigrabio i pojas profesionalnog prvaka Evrope. Za upražnjenu titulu evropskog profesionalnog prvaka u K1 do 81,4 kg rival Miljana Vidovića je bio Laslo Sabo (Mađarska). U meču punom tempa, u kome se borci nisu štedeli viđeno je mnogo dobrih udaraca. Već posle prve runde Vidoviću je pukla cevanica, ali ga to nije sprečilo da do kraja meča radi maksimalno. Kako je meč odmicao Vidović je sve emotivnije ulazio u duele, a Sabo je to uspevao da iskoristi i održi se u meču. Sve dileme su rešene u poslednjoj, petoj rundi kada je Vidović odradio iz sve snage. Svaki udarac je izveden maksimalno precizno i maksimalno snažno. Na kraju sudije nisu imale dilemu – 2:1. Pojas mu je oko struka stavio dr Borislav Pelević, predsednik KBSS i WAKO Evrope.

– Ovo je bila moja najteža borba, najvažnija titula. Srećan sam što sam je osvojio pred punim SPENS-om i što ovu sreću mogu da podelim sa svima. Zahvaljujem se svom klubu, trenerima i sparing partnerima, svojoj porodici, prijateljima koji su uvek uz mene. Hvala svima, bez vas i vaše podrške bilo bi mnogo teže – rekao je Vidović.

milicic snoc ns mecNikad neki debi meč nije privukao takvu pažnju kao premijerni ulazak u ring Darka Miličića, nekadašnjeg drugog pika NBA. Čovek koji je u karijeri upisao i šampionski prsten sa Detroitom u meču protiv Radovana Radojičina još jednom je dokazao da ima ogromno srce i da je uvek spreman za sticanje novih iskustava. Ako je neko mislio da će mu visina od 213 cm i težina od skoro 140 kg biti prepreka da se pokaže u dobrom svetlu, prevario se. Meč je trajao nepune dve runde, ali je Darko za to vreme pokazao da se odlično snalazi u disciplini K1 +91 kg. Videli smo odlične razmene, nekoliko jakih nožnih udaraca, prilično dobru ručnu tehniku. Prilikom jednog nožnog udarca Miličiću je pukla cevanica i lekar je, zbog obilnog krvarenja i ozbiljnosti povrede, prekinuo meč. Pobeda je pripala Radojičinu.

– Puklo je do koske. Nije ovo bilo loše iskustvo, malo sam se umorio, ali je sve drugo dobro. Lekar je rekao da zbog ozbiljnosti ne može da se nastavi meč, ja imam snage za još, ali poštovao sam odluku lekara. Čestitam Radojičinu, biće i drugih borbi. Cevka je pukla od mojih udaraca, ne može mi niko ništa – uz smeh je prokomentarisao Miličić posle meča.

Noć šampiona u Novom Sadu počela je duelom u disciplini lou kik do 71 kg u kome su snage odmerili Luka Spremo i Miloš Keljanović. Ovaj meč je bio sjajno otvaranje, momci su se odlično borili, a pobeda je pripala dvostrukom juniorskom prvaku sveta i šampion Evrope, Luka Spremo odlukom sudija 2:1.

U ring su potom ušle devojke, reprezentativke Srbije Tijana Srdić (Vojvodina) i Aleksandra Krstić (Pagonis tim) koje su odmerile snage u disciplini K1 stil do 70 kg.. U žestokoj borbi srebrnih dama sa Evropskog prvenstva u Bilbau, slavila je Krstićeva jednoglasnom odlukom 3:0.

Poslednji meč uvodnog dela odradili su Denis Marjanović (Draženko Ninić) i Miloš Marković (Crvena zvezda Delije) u disciplini lou kik do 86 kg. Duel je obilovao snažnim razmenama, a završen je već u drugoj rundi. Posle jednog sudaranja glavama Markoviću je puklo teme, uz to je imao povređen i nos, pa je zbog obilnog krvarenja meč prekinut, a pobeda je pripala Marjanoviću.

REZULTATI

Low kick do 71 kg: Luka Spremo (Batajnica) – Miloš Keljanović (Vojvodina Veletabak) 2:1. Do 86 kg: Denis Marjanović (Banja Luka) – Miloš Marković (Crvena zvezda Delije) 0:3 (RSCH). K1 rules do 70 kg: Tijana Srdić (Vojvodina Veletabak) – Aleksandra Krstić (Pagonis tim) 0:3.

Meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u disciplini K1 rules do 81,4 kg: Miljan Vidović (Srbija) – Laszlo Szabo (Mađarska) 2:1 (Marko Pakor (Italija) 49:48, Mihaila Kolačeva (Slovačka) 48:49, Jelena Kuburić (Srbija) 50:46).

K1 rules +91 kg: Darko Milićić (Pagonis tim) – Radovan Radojičin (Senta) 0:3 (RSCH).

Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini low kick do 88.6 kg: Nenad Pagonis (Srbija) – Agron Preteni (Hrvatska) 3:0 (Jelena Kuburić 49:46, Marko Pakor 49:48, Mihaila Kolačeva 49:46)

X