Ljubo-ekspres u Kazanju

jalovi kazanj01

U ruskom gradu Kazanj u nedelju je održan prvi krug “Tatneft kupa” koji je okupio 16 boraca, a među njima se našao i Ljubo Jalovi, aktuelni amaterski svetski šampion iz Brazila i bronzani sa EP u Španiji.

– Tatneft kup je jak međunarodni turnir pozivnog karaktera. Organizatori se trude da svake godine okupe 16 boraca iz celog sveta za koje je procena da kvalitetom i atraktivnošću zaslužuju svoje mesto na ovom jakom takmičenju. Kada sam dobio poziv za učešće bio sam odlučan da dam sve od sebe i da ostavim što bolji utisak. Ambicije mi nisu bile da se pojavim samo kao učesnik, cilj je bila pobeda – bio je prvi komentar Ljube Jalovog.

U prvom kolu, u osmini finala, rival Ljube Jalovog je bio Alex Trofimov, Rus sa izraelskim pasošem. Naš reprezentativac je zabeležio ekspresnu pobedu prekidom u 1. rundi. Od samog starta Jalovi je imao inicijativu. Već na isteku prvog minuta posle jednog kolena u vilicu Trofimov se našao u nokdaunu. Uspeo je da se vrati, ali do kraja drugog minuta usledio je još jedan udarac kolenom u glavu i Trofimov je iznet sa ringa. Premijera na Tatneft kupu je prošla na najbolji mogući način.

– Prvi rival je bio Alex Trofimov, borac iz Izraela. Pobedio sam klasičnim nokautom kolenom u glavu. Prvi cilj, pobedu na startu turnira, sam ispunio. Idemo dalje. Naredni protivnik me očekuje u aprilu mesecu sledeće godine, a uskoro bi trebalo da bude poznato i njegovo ime. U svakom meču idem na pobedu, a posle ovakve premijere ambicije su na najvišem nivou i daću sve od sebe da budem konačni pobednik – zaključio je Jalovi

jalovi kazanj02Dušan Kilibarda, trener Ljube Jalovog, se, takođe, osvrnuo na uspeh u Kazanju:

– Poziv koji je od organizatora prestiznog medjunarodnog turnira Tatneft kupa stigao za ucesce Ljube Jalovog na turniru uopste me nije iznenadi. Dugi niz godina Ljubo postiže dobre rezultate kako u amaterskim tako i u profesionalnim borbama. Prva želja mi je bila da se dostojno predstavimo na ovom turniru i da ostavimo što bolji utisak. Na moje veliko zadovoljstvo to se posle prvog kola i obistinilo. Ljubo je, mogu reći na spektakularan način savladao borca iz Izraela. Udarac kolenom u predelu glave pokazao se kobnim i Ljubo je slavio klasičnim nokautom. Taj potez je od domaće publike nagrađen gromoglasnim aplauzom, a po završetku meča pokazivali si i neskrivene simpatije. Plan i želja su osvojanje turnira, tako da vec od sutra krećemo sa treninzima i pripremam za naredni krug takmičenja – prokomentarisao je Kilibarda.

Kompletan snimak meča možete pogledati klikom OVDE.

X