Majska nagrada Ljubi i Jotiću

kbss majska

Ljubo Jalovi je jedan od najboljih kikboksera Srbije. Već godinama je „sigurna medalja“ na najznačajnijim evropskim i svetskim takmičenjima. U dosadašnjoj blistavoj karijeri najznačajniji sportski uspeh je zlatna medalja sa Svetskog prvenstva u Brazilu 2013. Kada su priznanja za ostvarene rezultate u pitanju, Majska nagrada, koja mu je uručena 23. maja u zdanju Narodne skupštine Srbije, svakako je kruna koja potvrđuje njegove sportske i ljudske kvalitete.

Imao sam tu čast da u svečanoj atmosferi budem jedan od dobitnika i pridružim se velikanima srpskog sporta, kojima jeove ili prethodnih godina uručenoovoprestižnopriznanje. Majska nagrada, pored Oktobarske nagrade opštine Vrbas koja mi je uručena 2014, predstavlja krunu sportske karijere, i nadam se da ću je dostojno opravdati i biti na visini zadatka uizazovima koji me očekuju u narednom periodu – bio je prvi komentar Jalovog.

Šampion sveta u K1 do 75 kg naglašava da je Majska nagrada zapravo priznanje svima koji su mu pomogli da ostvari dobre rezulčtate:

Zahvalio bih se Kik-boks savezu Srbije i stručnom štabu na kandidaturi i ukazanom poverenju, kolegama iz reprezentacije na podršci, treneru Dušanu Kilibardi koji je uz mene od mojih prvih koraka u kik-boksu i uz kojeg sam ostvario sve svoje rezultate. Zahvalnost dugujem i svojim sportskim pijateljima kladionici Meridian koja je uz mene.

Ljubo Jalovi koristi svaku priliku da istakne da velike zasluge u svakom njegovom uspehu ima Dušan Kilibarda, trener KBS „Vrbas“. Čovek koji je najzaslužniji što je Jalovi danas sportista svetskog kalibra nije krio zadovoljstvo nakon svečane dodele Majske nagrade:

Veoma mi je drago štoje ovo prestižno piznanje pripalo Ljubu, jer je ovo ujedno i priznanje za Klub borilačkih sportova „Vrbas“i za mene kao njegovogtrenera. Uveren sam da će i ove godine, kao i u onima koje su pred nama, Ljubo Jalovi nastaviti sa beleženjem dobrih rezultata i da ćemo još dugo biti ponosni na njegove sportske uspeheizjavio je Dušan Kilibarda.

Kik boks savez Srbije je у 2015. bogatiji za još jedno priznanje. Miodrag Jotić, dugogodišnji sportski direktor reprezentacije Srbije ove godine je dobio Majsku nagradu za sportskog stručnjaka.

Jotić je već 37 godina deo borilačke porodice. Od 1992. do 1997. je bio selektor, a od 1997. do danas je na funkciji sportskog direktora. Dobitnik je nagrade „Spartak“ koju dodeljuje Sportski savez Vojvodine.

jalovi majska

jotic majska

majska2015

X